Interfox Resources
Verksamhetsuppdatering 27 juni (Aktietorget)

2014-06-27 16:45
• Återinträde av brunn 4 på fält 71-1 ”Ellej-Igajskoje” i Tomsk har hittills genomförts framgångsrikt och bedöms nu vara avslutad.• Styrelsen har beslutat att avsluta borrningsarbetet vid det nuvarande djupet 4 006.5 meter, eftersom resultaten ner till denna nivå vida överträffar förväntningar och fortsatta borrningar genom de kvarvarande 73.5 meter inte berättigar de kostnader som detta skulle innebära.• Rester av borrör påträffades på 4003,25 meter vilket har lett till beslutet att avbryta borrningarna och börja med själva prospekteringsarbetet. På grund av detta förkortas måldjupet från 4080 meter till 4006 meter. • Antalet presumtiva intervall med direkta och indirekta indikationer på kolväten uppgår till 21, vilket skall jämföras med de initialt förväntade 8. • Den totala tjockleken på de kolvätebärande intervallerna uppgår till 299 meter, vilket skall jämföras med initialt uppskattade 127 meter.• Totalt överskrider preliminära resultaten de initiala förväntningarna med mer än 135 %.

Efter de initiala framgångarna stannade arbetet av vid 3799 meters djup där en cementbrygga och diverse metallskrot skapade svårigheter. I slutet av maj forcerade borrteamet hindret och fortsatte nedåt i god fart.

(Se diagram i bifogad PDF-fil)

Den 6 juni påträffades återigen metallföremål och hastigheten mot djupet avtog. Trots ihärdiga försök togs beslut den 10 juni klockan 12:00 att ta upp borrkolonnen från ett djup av 4003,25 m. Det visade sig då att borrkronan var fullständigt utsliten, se bild 1.

Kronan byttes nu ut mot en planfräs. Efter 4 dygn återupptogs arbetet med planfräsen den 14 juni och fortlöpte enligt följande:

(Se diagram i bifogad PDF-fil)

Klockan 18:00 den 18 juni togs beslutet att ta upp borrkolonnen igen. En inspektion av planfräsen visade spår av cirkelformade, (radiella), förslitningar, se bild 2:

(Se bilder i bifogad PDF-fil)

Vid en analys av de metallspån som påträffades i borrvätskan samt de skärsår planfräsen innehöll, se bild 3, blev slutsatsen att ett cylinderformat föremål (antagligen rör) blockerar passagen. För att ytterligare skapa säkerhet i antagandena sänktes ett zinkbeklätt stämpelverktyg ner i borrhålet. Avtrycken i stämpeln visade tydligt cirkulära avtryck, se bild 4, vilket ytterligare stärker tesen om att det är borrör från en tidigare kolonn som lossnat och inte kunnat bärgas. Avtrycken på stämpeln och planfräsen tyder också på att det blockerande röret ligger löst, vilket kan medföra ytterligare risker vid eventuella försök till vidare borrning. Det är också okänt hur många rörsektioner som kvarlämnades i samband med de tidigare borrningarna 1991. Baserat på de försök som har gjorts att forcera hindret står det klart att det rör sig om ett flertal sammankopplade rör.

(Se bilder i bifogad PDF-fil)

Detta har föranlett Interfox Resources AB att i samråd med geologisk expertis och den lokala partnern att fatta beslutet om att avbryta borrningsarbetet i det att ledningen ansåg att djupet 4 006,5 meter är tillräckligt för att perforera 95 % av de presumtiva intervallerna med indikationer av kolväten.

En analys av all tillgänglig data från brunn #4; direkta och indirekta prospekteringsindikatorer, geofysiska data, kärnprover och seismik, samt data från den andra brunn som borrades under sovjettiden, brunn #2, ger vid handen att antalet presumtiva intervall har ökat från 8 till 21, se tabell 1. Endast ett intervall återfinns i juralagret och 20 i paleozoikum. Den totala tjockleken av de kolvätebärande intervallerna uppgår till 299 meter. Endast ett enda intervall som anges som presumtivt i den historiska datan, den mellan 4044m och 4054 m, kommer inte utforskas med anledning av ovan nämnda svårigheter.

Tabell 1 – Fördelning av presumtiva intervall

(Se tabell i bifogad PDF-fil)

Det finns även indirekta indikationerna på förekomst av kolväten av ett kritlagren, på ett djup av 1560-1610 meter. Detta intervall är emellertid ej medräknat och behöver analyseras ytterligare av geologisk expertis.

Arbetet övergår i nästa fas när en tredjeparts bedömning av de presumtiva intervallerna genomförts av behörig expertis. Ytterligare tester och analyser kommer att genomföras för att bestämma huruvida alla intervall skall perforeras.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jens Bruno, verkställande direktör
Tel: +46 70 235 36 21
Email: jens@interfox.com

Fakta om Interfox Resources AB (publ):

Interfox Resources är ett bolag med inriktning på prospektering avseende olja och gas i Ryssland. I Ryssland kontrollerar bolaget en licens i Tomskregionen i västra Sibirien, Ellej-Igajskoje 71-1. Bolaget genomför ett arbetsprogram i syfte att omvandla resurser till reserver.

Interfox Resources aktie handlas på Aktietorget under namnet IFOX.


  Se nyheten från Interfox Resources


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -