ArcAroma
Godkänt patent och bolaget uppmärksammat i media (Aktietorget)

2014-06-09 13:55

Bolagets patentombud har meddelat att Arc Aroma Pure har beviljats patent även i Israel vilket betyder att vårt patentskydd har breddats till ytterligare ett land. Förra veckan sände vetenskapsradion ett inslag om bolagets CEPT®-teknik.


Patentskyddet för CEPT®-tekniken har breddats ytterligare. Bolagets patentombud har meddelat att patent nu även beviljats i Israel. Israel är inte en stor marknad, däremot är landet mycket innovativt och öppet för ny teknik. Vi har genom detta patent ett bättre skydd mot eventuella framtida konkurrenter med bas i Israel.

Branschtidskriften Energigas har uppmärksammat CEPT®-tekniken från Arc Aroma Pure. I andra numret 2014 finns på sidan 25 en artikel om tekniken.
www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=815nq2tr&gInitPage=1

Även vetenskapsradion har haft ett inslag bolagets teknik vid morgonsändningen måndagen 2/6. Inslaget finns även på deras hemsida.
sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5878027

”På patentsidan framskrider allt enligt plan, vi har nu även skydd i Israel. Därmed kan ytterligare ett land läggas till i listan. Vi noterar också att omvärlden och media börjar få upp ögon för bolaget och vår teknik. Även om vi fokuserat på att färdigställa vår CEPT®-plattform och därför hållit en ganska låg profil så poppar det upp artiklar lite här och var. Det är särskilt roligt när Sveriges Radio berättar om tekniken i Vetenskapsradion vilket är ett mycket seriöst radioprogram.”, säger PO Rosenqvist, styrelseordförande i Arc Aroma Pure AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta
PO Rosenqvist, styrelseordförande Arc Aroma Pure AB, 070 – 550 03 86, p.o.rosenqvist@arcaromapure.se.

Om Arc Aroma Pure AB (publ)

Bolaget skall utveckla och marknadsföra sin patenterade CEPT® -plattform till den globala Cleantech marknaden. Plattformen använder kortvariga högspänningspulser som spränger cellmembranet och dödar oönskade mikroorganismer. CEPT® behandlingen är ett energieffektivt och skonsamt alternativ till värmepastörisering och har en rad olika applikationsområden. Effektivisering av biogasproduktion och införande av nya råvaror som inte kan användas idag är i fokus. Vatten, ballastvatten och flytande livsmedel är exempel på andra CEPT® -applikationer. Företaget grundades 2008, har sitt säte i Lund och har fått olika utmärkelser och stöd från bland annat Vinnova och Energimyndigheten. www.arcaromapure.se.

  Se nyheten från ArcAroma


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -