På Placera använder vi cookies på vår sajt för att få den att fungera korrekt, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

THENBERG & KINDE FK
FONDVINNAREN THENBERG MACRO HEDGE INFÖR DAGLIG HANDEL! (NGNews)

2009-02-10 09:38
¿ Det stora intresset för Thenberg Macro Hedge från både privatpersoner och institutioner gör att vi från och med i år har valt att erbjuda daglig handel i Thenberg Macro Hedge. Fondbolaget har vidare valt att ta bort alla uttagsavgifter i samtliga fonder vilket gör det billigare för våra kunder att komma in och ur våra fonder. Vi har ju som målsättning att leverera attraktiva förvaltningsresultat samtidigt som fonderna ska vara transparanta och ha en konkurrenskraftig avgiftsstruktur.

¿ Mycket talar för att makroindikatorer kommer att fortsätta att styra investeringsklimatet under 2009 precis som de gjorde under 2008. Korrelationen mellan aktier och mellan sektorer är för tillfället hög vilket gör det tufft att tjäna pengar på typiska long/short-strategier när det gäller aktier säger Pekka Kääntä som förvaltar Thenberg Macro Hedge.

¿ Satsning på ett eget fondbolag (Thenberg Fonder AB) har visat sig lyckosamt, säger Carl-Magnus Kindal, VD och koncernchef på Thenberg & Kinde Fondkommission AB. Redan under vårt första verksamhetsår placerar sig vår fond Thenberg Macro Hedge i toppen bland hedgefonder. Thenberg Macro Hedges remarkabla avkastning på 25 procent under fjolåret är ett resultat av ett väl fungerande analysarbete i ett mycket svårt marknadsläge.

För mer information kontakta:

Pekka Kääntä Förvaltare, Thenberg Fonder AB Tel: 08-20 74 70 pk@thenbergfonder.se www.thenbergfonder.se

Carl-Magnus Kindal VD, Thenberg & Kinde Fondkommission AB Tel: 031-745 50 00 cmk@thenberg.se www.thenberg.se

Thenberg Fonder Thenberg Fonder är ett oberoende fondbolag som grundades 2005. Huvudkontor är beläget på Biblioteksgatan 3 i centrala Stockholm. Fondbolaget har sitt säte i Göteborg och ägs till 100 procent av Thenberg & Kinde Fondkommission AB. Fondbolaget förvaltar sju specialfonder vid namn Hedge, Nordic Hedge, Macro Hedge, Fond-i-Fond, Small Cap, EcoTech och Covered Call. Gemensamt för alla sju fonder är att de har absolut avkastning som mål. Det innebär att fondernas målsättning är att uppvisa en positiv värdetillväxt oavsett hur de underliggande marknaderna, t.ex. Stockholmsbörsen, utvecklas.

Thenberg & Kinde Fondkommission Thenberg & Kinde Fondkommission AB är en oberoende fondkommissionär, som genom långsiktig och professionell rådgivning byggt upp ett rikt kontaktnät av investerare och företag i Sverige. Thenberg & Kinde är medlem vid Stockholmsbörsen, Nordic Growth Market, NGM och Certified Adviser på Stockholmsbörsens First North. Vår affärsidé är att genom aktivt arbete inom Corporate Finance, Kapitalförvaltning och Värdepappershandel erbjuda företag, stiftelser och privatpersoner marknadens bästa personliga service samt största möjliga förutsättningar för ökad avkastning och värdetillväxt. Bolaget är listat på Göteborgs OTC-lista, NGM Nordic MTF.

Consensus B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -