På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

EAST CAPITAL
EAST CAPITAL ÖSTEUROPAFONDEN BELÖNAS MED PRESTIGEFULL UTMÄRKELSE FRÅN LIPPER EUROPE (NGNews)

2008-03-26 10:36
East Capital Östeuropafonden har levererat den högsta riskjusterade avkastningen inom sin kategori i Europa över de senaste tre åren. Det är tredje året på rad som fonden tilldelas detta pris från Lipper Europe. East Capital Östeuropafonden har avkastat 338% sedan start den 18 mars 2002, samtidigt som jämförelseindex har gått upp med 161%.

I år har fonden fått utmärkelser från Lipper Nordics, Lipper France, Lipper Österrike och Lipper Netherlands och East Capital Rysslandsfonden fått utmärkelse från Lipper Nordics.

Lipper är ett av Europas ledande företag inom fondanalys och är en del av Reuters. Varje år utser Lipper, inom olika kategorier, de bästa fonderna som konsekvent levererar den högsta riskjusterade avkastningen. Lipper delar ut sina utmärkelser i 21 länder och totalt har de 130 000 fonder i sin databas.

Kontaktinformation East Capital Karine Hirn, partner tel: 08-505 88 526 karine.hirn@eastcapital.com

Fakta om East Capital East Capital, grundat 1997, är en ledande, oberoende kapitalförvaltare som specialiserar sig på finansmarknaderna i Östeuropa med huvudkontor i Stockholm samt kontor i Paris, Tallinn, Moskva Oslo, Hong Kong, Milano och Wien. East Capital förvaltar aktivt mer än 53 miljarder SEK och baserar sin investeringsstrategi på ingående kunskap om marknaden, djupgående analyser och täta företagsbesök av våra investeringsteam.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -