På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Active Biotech
ANALYS Active Biotech: Ögonstudie utöka (Analysguiden)

2022-08-11 10:00

Vi noterar hög aktivitet bland bolagets kliniska projekt och nu avser Active Biotech att fylla på kassan för att säkra slutförandet av pågående studier.

Ny grupp startas i studie med ögondroppar
Det råder stor aktivitet i Active Biotechs kliniska projekt. Bolagets helägda projekt, tasquinimod och laquinimod, befinner sig på en bana mot randomiserade fas 2-studier, som kan starta under 2023-24. Dessutom är bolaget delaktigt i utvecklingen av en så kallad Tumor Targeting Super-Antigen, där studierna bekostas av partnern NeoTX.

Bolagets studie av laquinimod i ögondroppsformulering utökas nu med 14 patienter och resultat inväntas i början av nästa år. Den optimistiska målsättning är att starta en fas 2-studie mot ögonsjukdomen uveit redan under 2023.

Breddat tasquinimod-projekt
I rapporten för andra kvartalet klargör ledningen också att fas 1b/2a-studien med tasquinimod på patienter med multipelt myelom är redo att presentera mer data antingen mot slutet av året eller i början av nästa år. Den avslutande B-delen i studien pågår och ska totalt rekrytera 24 patienter, varav mindre än hälften år inkluderade så här långt.

I februari i år breddade bolaget sitt tasquinimod-projekt genom att förvärva rättigheterna till ett användarpatent mot en annan blodcancerform, myelofibros. Planen är att bolagets partner Oncode Institute ska finansiera en fas 2-studie på patienter med myelofibros under 2023.

NAP-projekt inkluderar fler cancerpatienter
Det tredje benet i bolagets portfölj, naptumomab estafenatox, ägs och drivs av samarbetspartner NeoTX. Bolaget meddelade i juni att en av de två kliniska studier som bedrivs med naptumomab är redo att inkludera fler patienter efter att en första runda med tio lungcancerpatienter avslutats.

Naptumomab utvecklas även i kombination med checkpoint-hämmaren durvalumab, men detta projekt ser inte ut att hålla tidplanen för redovisning av säkerhetsdata.

Föreslagen nyemission om 55 Mkr
Active Biotech avser att fylla på sin kassa med 55 miljoner kronor i augusti och erbjuder aktieägarna att teckna sig för 1,0 krona per ny aktie. Emissionen är en bryggfinansiering för att säkra slutförandet av bolagets pågående studier och inleda planering av nästa, randomiserade utvecklingsfas.

I vårt basscenario med ett motiverat värde på 2,4 kronor förutsätter vi att en finansiering av en randomiserad fas 2-studie med laquinimod kan göras på nuvarande värdering. På sikt är bolagets avsikt att sluta partnerskapsavtal kring båda sina helägda projekt.

Ladda ner och läs den fullständiga analysen i PDF-format här:
https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-active-biotech-ogonstudie-utokas

Om oss

Detta är ett pressmeddelande från Analysguiden – Aktiespararnas uppdragsanalysverksamhet.
Läs mer här: https://www.aktiespararna.se/analysguiden


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Active Biotech - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -