På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kollect on Demand Holding
Kollect on Demand: Tydligare väg framåt - Mangold (Mangold Insight)

2022-05-25 09:01

Kollect, som digitaliserar tjänster inom sophantering på Irland, har redovisat hög tillväxt och vinst i det första kvartalet beroende på en engångsintäkt. Bolaget har valt att avyttra Waterford Bin Business för att tydliggöra verksamheten med två affärsområden. Fortsatt verksamhet består av, en digital plattform och en verksamhet för komprimatorer, BIGbin, som ställs upp på olika platser på Irland. Tillväxten i bolaget låg på 42 procent under första kvartalet för fortsatt verksamhet. Om denna tillväxttakt bibehålls kommande kvartal bedömer Mangold att lönsamhet bör kunna nås i slutet av 2023.

Förändringar genomförs där ordförande Johnny Fortune samt ledamöterna Maoiliosa O’Culachain och Stefan Wikstrand kommer att lämna styrelsen i Kollect. Ny ordförande kommer vid stämman i juni att bli Mary Dunphy, med erfarenhet från teknikbolag som både vd och aktiv i olika styrelser. In i styrelsen kommer även Andy Byrne som är entreprenör på Irland och den näst största aktieägaren i bolaget.

Mangold väljer att lämna prognoser i stort sett oförändrade jämfört med tidigare. Under 2022 väntas bolagets omsättning uppgå till drygt 71 miljoner kronor, en ökning med 41 procent. Efter avyttring av Bin Business, som ska ses som en engångsintäkt, väntas bolaget göra en vinst på drygt 11 miljoner kronor. Mangold väljer att behålla riktkursen 9,00 kronor.

Mangold


redaktion@finwire.org
© Copyright

Kollect on Demand Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -