På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Elekta Q4: Tillväxt men fortsatt marginalpress (Murgata)

2022-05-25 11:50

Elekta hade en underliggande försäljningstillväxt på 5% i Q4 som med hjälp av positiva valutaeffekter lyfte försäljningen med 16% till 4,239 (3,667) SEKm. Orderingången ökade med 10%, vilket motsvarade 2% i lokala valutor. EBIT kom in på 570 (545) SEKm, vilket innebär att EBIT-marginalen försämrades till 13.4 (14.9) procent i kvartalet. Hela den försämringen förklaras av att bruttomarginalen minskade till 37.0 (38.5) procent på grund av utmaningar med inflation, logistik, försörjningskedjan och även negativa mixeffekter. En hel del av de faktorerna har fortsatt att påverka Q1. Elekta är tydliga med att det finns en hel del utmaningar och osäkerheter inför Q1, men förväntar sig en gradvis förbättring under det nyligen påbörjade räkenskapsåret.

Läs hela rapportkommentaren här:
https://murgata.se/elekta-rapportkommentar-q4-2021-22/

Detta är ett pressmeddelande från Murgata Equity Research.

För mer information, vänligen kontakta:

Murgata Equity Research
info@murgata.se

Om Murgata Equity Research

Murgata fokuserar på kvalitetsbolag i den svenska Hälsovårdssektorn. Aktieanalyser, rapportkommentarer med mera är fritt tillgängliga för alla. Man behöver inte vara medlem eller prenumerant och vi har inga betalväggar. Murgata sponsras av bolag som vill att deras aktieägare ska förstå dem bättre och få en rimlig förväntansbild. Vi är aktieanalytiker som har kontakt med både bolag och investerare. Vi hjälper dem att hitta och förstå varandra.

Vi hjälper bolag och investerare att hitta och förstå varandra.
https://murgata.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -