Paydrive
Paydrive: Framtidens försäkring - Mangold (Mangold Insight)

2022-01-18 08:48

Mangold inleder bevakning av Insurtechbolaget Paydrive med rekommendationen Köp och riktkursen 30,00 kronor per aktie på 12 månaders sikt. Insurtech syftar på användadet av innovativ teknologi inom försäkringsbranschen. Paydrive är verksamt inom bilförsäkringar i Sverige, där kunden betalar för hur mycket de kör och hur riskfylld deras körstil är. Bolaget har samlat in realtidsdata från över 30 miljoner körda mil vilket ligger till grund för den rörliga prissättningen. Mangold ser positivt på Paydrives tillväxtpotential då bolaget har ett first mover advantage inom användningsbaserade bilförsäkringar i Norden. Den unika försäkringslösningen erbjuder mervärde för kunder som kör säkert och sällan genom att potentiellt sänka kundens försäkringskostnader.

Paydrive är det enda bolaget aktivt inom den snabbt växande Insurtechsektorn på den Nordiska bilförsäkringsmarknaden. Mangold ser därmed stor potential för Paydrive att växa och ta marknadsandelar från de traditionella försäkringsbolagen genom att erbjuda en ny slags försäkring för svenska bilförare.

Mangold har värderat Paydrive med en DCF-modell. Värderingen ger i ett bas-scenario en riktkurs om 30,00 kronor per aktie, motsvarande en uppsida om 72 procent. För att kursen ska realiseras krävs det att Paydrive lyckas ta marknadsandelar från de större försäkringsbolagen samt minskar sina kostnader.

Mangold


redaktion@finwire.org
© Copyright

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -