Imsys
Imsys: Kapacitet för genombrott - Mangold (Mangold Insight)

2022-01-17 08:44

Mangold inleder bevakning av teknikbolaget Imsys som utvecklar och designar mikroprocessorer med artificiell intelligens som tillämpningsområde. Bolaget har ett brett produktutbud där Mangold anser att framför allt Alice-teknologin kan bli en viktig inkomstbringare givet en fullskalig kommersialisering. Imsys teknologi väntas kunna utgöra en viktig del inom användningsområden såsom självkörande bilar, att processera data, 5G/6G, och bildanalys.

Imsys levererar mikroprocessor-lösningar till den växande AI-marknaden. Vi bedömer att bolaget står inför en tillväxtresa drivet av marknadens efterfrågan på processorer inom AI. Mangold estimerar att bolaget tar 0,01 procent av den globala mikroprocessor-marknaden under 2022/2023, varefter andelen växer parallellt med den underliggande marknaden. Det innebär intäkter för samma period om drygt 21 miljoner kronor. Givet Imsys skalförmåga väntas lönsamhet kunna uppvisas 2023/2024.

Mangold har använt en DCF-modell för att ta fram ett motiverat värde på Imsys. Det har resulterat i en riktkurs om 23,00 kronor, motsvarande en uppsida om cirka 190 procent. Riktkursen är helt beroende av att bolagets kommersialisering av Alice-teknologin går i lås, som därmed utgör en viktig trigger. En investering i Imsys ger exponering mot ett innovativt bolag i ett tidigt verksamhetsskede.

Mangold


redaktion@finwire.org
© Copyright

Imsys - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -