På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Immunovia
Ny era inom pankreascancer - Immunovia (Penser Access)

2021-10-14 11:00

Stort medicinskt behov
Bukspottkörtelcancer är en svår sjukdom. Sjukdomens diffusa symtom och avsaknaden av ett enkelt diagnostiskt test (man behöver i princip göra en datortomografi för att ställa diagnos) gör att diagnosen ställs sent och att majoriteten av patienterna (> 80 %) vid diagnos har en obotbar sjukdom. Detta ger att prognosen vid pankreascancer är generellt mycket dålig, med en 5-årsöverlevnad på mindre än 5 % för hela patientgruppen.
USA-lansering påbörjad
I augusti påbörjades lansering i USA-marknaden. Bolagets amerikanska dotterbolag fick tillstånd att börja testa patienter med IMMray PanCan-d, det första och enda testet på marknaden avsett för tidig upptäckt av pankreascancer. Initialt för personer som har hög risk för sjukdomen på grund av familjehistorik eller genetiska förändringar. Drygt 350 000 patienter i USA. Totalmarknad för bolaget är >2 miljoner patienter i USA.
Kraftig uppsida
I våra estimat har Immunovia tagit en volymmarknadsandel om 15–20% av den nordamerikanska marknaden mot slutet av 2026. Under perioden 2026-2034 räknar vi med en årlig tillväxt om 21% på denna marknad. Vi räknar vidare med att bolaget påbörjar Europa-lansering 2025. Vår DCF-modell med en diskonteringsränta om 16% ger ett motiverat värde om 330-340 kr per aktie.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 14-10-2021 kl. 08:45: https://docs.penser.se/a/2266/IMMU20211014.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Immunovia - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -