Safe at Sea
Safe at Sea: Räddaren i nöden - Mangold (Mangold Insight)

2021-10-12 09:27

Mangold inleder bolagsbevakning av Safe at Sea som har utvecklat och säljer sjöräddningsutrustning. Produkterna används huvudsakligen av räddningstjänster, där Safe at Sea innehar verksamhet på global nivå. Affärsidén är att bidra till att rädda liv genom att tillverka, utveckla och sälja flexibla, lätta samt kostnadseffektiva system för SAR-verksamhet över hela världen. Mangold bedömer att bolagets produkter är unika och har goda chanser för tillväxt.

Slutförandet av flygplatssäkerhetsprojektet Avinor samt lanseringen av de två nya vattenskotermodellerna väntas bidra till förbättrade marginaler och ökad försäljning. Bolaget ska även lansera en elektrisk räddnings- och arbetsbåt som väntas ha stor potential i takt med skärpta miljökrav. Försäljning väntas öka med en stärkt säljorganisation och en offensiv etablering av nya distributörer, inom fler segment och på fler marknader. Mangold anser att bolaget kan utöka sin marknadsandel för snabba livräddningsbåtar från 0,61 till 1,41 procent 2026.

Mangold har genomfört en DCF-värdering för att få fram ett motiverat värde på Safe at Sea. Det resulterar i ett motiverat värde på 2,05 kronor per aktie, motsvarande en uppsida om cirka 77 procent. Vi motiverar det med historiken av ökande försäljning under 2020 och början av 2021 samt de tre snart färdigställda projekten ElEcoRunner, Guardrunner X och AVINOR som väntas påverka försäljningen positivt.

Mangold


redaktion@finwire.org
© Copyright

Safe at Sea - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -