På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Mentice
Imponerar men tänder inte på alla cylindrar än - Mentice (Penser Access)

2021-07-23 11:00

Stark rapport
Omsättningen i Q2 uppgick till 46,4 mkr vs våra estimat om 36,4 mkr. Siffran är den starkaste Q2-siffran i bolagets historia och motsvarar en tillväxt om 90,5% y/y. Avvikelsen går att förklara med en lägre duration i orderboken. EBITDA uppgick till -0,5 mkr vs estimat om -3,88 mkr. Orderingången uppgick till 40,2 mkr vilket motsvarar en tillväxt om 41,5% y/y. Två av tre affärsområden ser fortfarande tydliga Covid-19-effekter.
Försiktiga med estimaten
Vi höjer våra försäljningsestimat med ca 2% 2021. Anledningen är en fortsatt konservativ realisering av orderboken. Den ökade personalstyrkan samt omkostnader relaterade till tillväxt gör att sänker våra EBITDA-estimat med 1,5 mkr på innevarande år. Vi lämnar dock våra estimat för kommande år oförändrade då vi tror på en acceleration av tillväxten ifrån affärsområdena Sjukhussystem och Strategiska Allianser.
Stark kursresa att vänta
Vi höjer vårt motiverade värde till 134-136 kr från 115-120 kr. Anledningen är en uppvärdering av peers samt en justering av riskpremien i vår DCF. Bolaget handlas idag på en implicit WACC om ~15% vs vårt antagande om 10%. Vi bedömer att aktien kommer se ett momentum framöver givet den operationella upphämtningen. Mentice ger en unik exponering emot flertalet intressanta trender inom kirurgi och sjukvård.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 23-07-2021 kl. 09:00: https://docs.penser.se/a/2097/Mentice20210723.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på https://epaccess.penser.se/


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Mentice - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -