Arise
Arise säljer projekt (Penser Access)

2021-05-28 11:00

Säljer två projekt
Arise säljer projekten Ranasjöhöjden och Salsjöhöjden vilka sammanlagt uppgår till 242 MW. Köpeskillingen beräknas uppgå till EUR 20,1 m. Projekten har blivit uppskjutna tidigare och erhållit sänkta intäktsestimat från Arise. Att projekten nu säljs ser vi därför som positivt. Att intäkterna skulle vara lägre än prognoserna från Arise för ett år sedan var redan publik information.

Estimatförändringar
Vi justerade ned våra intäktsestimat för projekten efter att Arise gav lägre prognoser för några veckor sedan. De nu kommunicerade intäkterna för projekten blev ca 20 % högre än de estimat vi justerade ner till i maj. Vi höjer därför nu våra estimerade intäkter för åren 2021–2024 med sammanlagt drygt 50 mkr.

Värdering intakt
Förändringarna ligger inom marginalen för vårt motiverade värde på 44–46 kr, som vi behåller. Försäljningen är inte oväntad då Arise för några veckor sedan gav en prognos om att projekten skulle säljas i Q2. Att projekten nu de facto sålts bedömer vi som positivt. Slutligen har elpriset varit högt hittills under Q2 pga torrt och kallt väder, vilket bör ha en positiv resultateffekt på några mkr för Arise under innevarande kvartal.

Läs den fullständiga analysen: https://docs.penser.se/a/1988/Arise2021-05-28.pdf
Detta är ett pressmeddelande från Erik Penser Bank. Läs mer på www.penser.se


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Arise - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -