Polygiene
Gasen i botten för Polygiene (Stockpicker)

2021-03-02 09:30

Under torsdagen i veckan som gick var det dags för bokslut från materialbehandlingsbolaget Polygiene. Som förväntat var tillväxten stark och i bokslutet fanns även proforma-siffror inkluderande det färska storförvärvet Addmaster. Stockpicker väljer att höja riktkursen ytterligare ett snäpp till 38 kr med bibehållen spekulativ köprekommendation.

Redan i mitten av januari gick Polygiene ut med preliminära försäljningssiffror för Q4. Det slutliga utfallet låg väl i linje med dessa. För Q4 klättrade nettoomsättningen till 26,6 Mkr (19,0) medan rörelseresultatet (EBIT) sjönk något till -2,4 Mkr (-2,2). Resultatet före skatt blev -2,4 Mkr (-2,3) medan nettoresultatet skrevs till -3,2 Mkr (-1,8). Q4 belastades med en valutaeffekt om netto -1,4 Mkr. Engångskostnaderna i samband med förvärvet av Addmaster belastade resultatet med ytterligare -2,6 Mkr, varför det underliggande resultatet förbättrades avsevärt.

---

Efter en höjning av riktkursen från 30 kr till 36 kr vid föregående analys i december, väljer vi nu att höja densamma ännu ett snäpp till 38 kr. Samtidigt bibehåller vi vår långsiktiga spekulativa köprekommendation. Polygiene har just nu kraftig momentum och medvind i verksamheten, något som vi bedömer kommer bestå ännu ett bra tag innan den organiska tillväxten sannolikt mattas en del till mindre explosiva nivåer. Detta i kombination med en god sannolikhet för fortsatt starkt nyhetsflöde om affärsutvecklingen, gör att vi kvarstår vid vår bedömning att värderingen sannolikt kommer att vara framtung ännu ett bra tag varför kursen också kan komma att överraska på uppsidan.

Fullständig analys hittas via direktlänken: https://www.stockpicker.se/home/analys/gasen-i-botten-for-polygiene och på  www.stockpicker.se

Analytiker;
Per Bernhult, Stockpicker

DISCLAIMER: Detta material har sammanställts av Stockpicker i informationssyfte och ska inte ses som rådgivning. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser och rekommendationen kan således inte garanteras. Stockpicker lämnar inte i förväg ut slutsatser och eller omdömen i materialet. Åsikter som lämnats i materialet är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av materialet och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer vara i enlighet med åsikter framförda i materialet.
Stockpicker frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på detta material. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Att en placering historiskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden. Stockpicker frånsäger sig därmed allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av materialet.

Vid frågor, kontakta:

Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB
Telefon: 08-52504762

Om Stockpicker AB

Stockpicker har levererat aktietips, analyser och nyheter sedan 1997. Vi är ett oberoende analyshus och unika på den svenska marknaden. Vi analyserar aktier och fonder som är värda att äga, både på kort och lång sikt.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Polygiene Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -