Northern CapSek Ventures
Northern CapSek Ventures på jakt efter nästa unicorn (Stockpicker)

2021-01-13 10:00

Det har tidigare varit svårt för en privat investerare utan stort kapital att investera tidigt i start-ups som aspirerar att bli en s.k. unicorn. Det NGM-noterade investmentbolaget Northern CapSek Ventures har ändrat på detta. I juli 2020 noterades bolaget och är just nu inne i en aktiv fas där de dammsuger marknaden efter nästa unicorn. Stockpicker anser att det finns en betydande uppsida i bolaget med ett motiverat Bull-case på 12,5 kr inom en 12-månadersperiod.

CapSek är ett investmentbolag baserat i Göteborg som fokuserar helt på att investera i både onoterade och noterade portföljbolag inom tech-sektorn. Strategin är att investera i bolag som har nått en viss mognadsgrad med en bevisad affärsmodell. Klassiska tecken att målbolagets affärsmodell fungerar är till exempel ökningstakten på omsättning, antalet återkommande kunder samt viktiga kund- eller samarbetsavtal.

--

Sammanlagt blir CapSeks substansvärde i detta bull-scenario 48 Mkr, eller 10,4 kr per aktie. Med en substanspremie på 20% skulle det innebära ett motiverat värde på 12,5 kr per aktie på 12-månaders sikt.

Fullständig analys och kommentarer hittas via direktlänken: https://www.stockpicker.se/home/bolagsbevakningen/northern-capsek-ventures-pa-jakt-efter-nasta-unicorn och på www.stockpicker.se

Analytiker;
Sebastian Lang, Stockpicker

DISCLAIMER: Detta material har sammanställts av Stockpicker i informationssyfte och ska inte ses som rådgivning. Innehållet har grundats på information från allmänt tillgängliga källor vilka bedömts som tillförlitliga. Sakinnehållets riktighet och fullständighet liksom lämnade prognoser och rekommendationen kan således inte garanteras. Stockpicker lämnar inte i förväg ut slutsatser och eller omdömen i materialet. Åsikter som lämnats i materialet är analytikerns åsikter vid tillfället för upprättandet av materialet och dessa kan ändras. Det lämnas ingen försäkran om att framtida händelser kommer vara i enlighet med åsikter framförda i materialet.
Stockpicker frånsäger sig allt ansvar för direkt eller indirekt skada som kan grunda sig på detta material. Placeringar i finansiella instrument är förenade med ekonomisk risk. Att en placering historiskt haft en god värdeutveckling är ingen garanti för framtiden. Stockpicker frånsäger sig därmed allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av materialet.

Vid frågor, kontakta:

Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB
Telefon: 08-52504762

Om Stockpicker AB

Stockpicker har levererat aktietips, analyser och nyheter sedan 1997. Vi är ett oberoende analyshus och unika på den svenska marknaden. Vi analyserar aktier och fonder som är värda att äga, både på kort och lång sikt.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

Northern CapSek Ventures - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -