SARSYS-ASFT
Stockpicker: Bra tryck i orderboken – köpläge i SARSYS-ASFT (Stockpicker)

2020-01-27 15:45

Stockpicker ser ett spekulativt köp i SARSYS-ASFT då företaget visar positivt momentum och kommunicerat ett flertal nya order den senast tiden.

Stockpicker ser ett stadigt flöde av nya order vilket vittnar om att efterfrågan är god och nettoomsättningen under det första halvåret 2019 ökade med 73%, jämfört med samma period ett år tidigare, till 44,4 Mkr. Ledningen kring vd Fredrik Graflind är tyvärr ganska sparsamma med detaljer men givetvis är en stor del av tillväxten relaterad till förvärvet av ASFT. Med det sagt tror vi ändå att den organiska tillväxttakten uppgick till runt 15% under perioden januari – juni. Då bolaget har ändrat rapporteringsstrukturen från tidigare halvårsrapporter till numera kvartalsvisa redogörelser, går det inte heller att få konkreta jämförelsesiffror för Q3.

Mycket positiva effekter har sammangåendet mellan Sarsys och ASFT haft på lönsamheten. Man har inte bara lyckats realisera signifikanta synergieffekter, bortfallet av den tidigare tuffa konkurrensen på offentliga upphandlingar har dessutom förbättrat prisbilden betydligt, vilket har lett till bättre täckningsbidrag för erhållna kontrakt. Som konsekvens har rörelseresultatet förbättrats till 5,4 Mkr under de första nio månaderna av 2019, jämfört med en rörelseförlust på 6,2 Mkr under hela 2018.

Med det positiva momentumet i ryggen tror vi att nettoomsättningen kan landa runt 88 Mkr för helåret 2019, med en vinst per aktie på omkring 0,42 kr (räknat på antalet aktier efter senaste emissionen). Räknar vi med en organisk tillväxt på 10% och ytterligare marginalförbättring borde 97 Mkr, respektive 0,55 kr per aktie vara inom räckhåll i år. Om så blir fallet handlas aktien till ett P/E-tal strax under 11, vilket utan tvekan ter sig attraktivt givet tillväxtutsikterna. Samtidigt ser vi prognososäkerheten som mycket hög, och en eventuell investering lämpar sig därför främst för den mer riskvillige placeraren. Spekulativt Köp.

Fullständig analys och kommentarer hittas via direktlänken: https://www.stockpicker.se/senaste-nytt/sarsys-asft-bra-tryck-i-orderboken och på www.stockpicker.se

Analytiker;
Sebastian Lang, Stockpicker

Vid frågor, kontakta:

Mats Ahlskog, VD Stockpicker AB
Telefon: 08-52504762

Om Stockpicker AB

Stockpicker har levererat aktietips, analyser och nyheter sedan 1997. Vi är ett oberoende analyshus och unika på den svenska marknaden. Vi analyserar aktier och fonder som är värda att äga, både på kort och lång sikt.


support@mfn.se (mfn.se)
MFN - www.mfn.se

SARSYS - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -