Capacent Holding
Analys Capacent Q1: Hög beläggning och starkt affärsläge (ABG Sundal Collier)

2018-05-18 16:42

• Omsättningen överraskar positivt
• Hög beläggning och bra affärsläge
• Starkt resultat och goda förutsättningar


Omsättningen överraskar positivt
Q1 visade att det positiva momentumet fortsätter. Utvecklingen i Sverige och Finland utvecklas väl där Finland fortsätter överraska oss kraftigt positivt. Island utvecklas även åt rätt håll efter omorganisationen som initierades för tre kvartal sedan. Koncernens omsättning var 64,6 MSEK (43,1) motsvarande en tillväxt om 49,9% Y/Y. Rensat för Island i årets och fjolårets period var tillväxten 35,6%. Detta var betydligt starkare än väntade 10,4%, och förklarar avvikelsen mot våra estimat. För koncernen räknade vi med en omsättning om 53,8 MSEK vilket överträffades med 20%. Enligt vår bedömning var den organiska tillväxten hela 29% Y/Y vilket är starkt.

Hög beläggning och bra affärsläge
Finland som växte med 54,3% Y/Y rapporterade rekordkvartal både i absoluta tal och i procentuell tillväxt. Generellt sett har konjunktur- och affärsläget förbättrats i Finland vilket vi har sett inom vitt skiljda branscher bland rapporterade bolag. Capacent ser att efterfrågan på utvecklingsprojekt har ökat. Vi finner det särskilt intressant är att inflöde av nya kunder kan noteras samt att långa kundprogram fortlöper vilket indikerar ökad stabilitet i intjäningen på en sannolikt hög nivå. Även Sverige levererade starkt drivet av hög beläggningen och hög aktivitet. Vidareutveckling av tjänsteerbjudandet fortsätter där Dividuals presterar väl samt uppstarten av Search & headhunting (HR) i Sverige. Vidare är diversifieringen i pågående projekt stor avseende bransch och geografi.

Starkt resultat och goda förutsättningar
EBITDA uppgick till 7,1 MSEK (-0,7) motsvarande en marginal om 11,0%. Jämförelsekvartalet i fjol belastades med EO-kostnader om 3,0 MSEK varpå underliggande EBITDA-marginal i fjolårets Q1 var 5,4%. Vi förväntade oss en kraftig förbättring Y/Y med estimerad EBITDA om 6,5 MSEK motsvarande en marginal om 12,0%. Avvikelsen mot våra esti
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Vimab Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -