NFO Drives
Kommentar NFO Drives Q1: Omsättning i linje – högre sekventiell tillväxt framöver (ABG Sundal Collier)

2018-05-17 10:06

NFO Drives släppte idag sin delårsrapport för Q1 2018. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Omsättning i linje – högre sekventiell tillväxt framöver
Nettoomsättningen uppgick till 6,70 MSEK (5,07), motsvarande en tillväxt om 32% Y/Y. Detta var i linje med våra förväntningar om 6,69 MSEK. Det framgår att försäljningen inom EU har ökat 30% Y/Y respektive 9% i Sverige. Det ska nämnas att första kvartalet normalt sett är något svagare. Den sekventiella tillväxten var -15%. Noterbart är att vi räknar med sekventiell tillväxt varje kvartal under innevarande år.

Resultat marginellt lägre än väntat – fortsatt skalbarhet
EBITDA kom in på 0,31 MSEK (0,18) motsvarande en EBITDA-marginal om 4,7% motsvarande en resultattillväxt om 71% Y/Y. Vi räknade med 0,34 MSEK motsvarande en förväntad EBITDA-marginal om 5,1%. Skalbarheten i operativa kostnader var fortsatt god, där Operativa kostnader som andel av omsättningen uppgick till 33,8% från fjolårets 38,0%. Detta var strax över estimerade 31,7%. I absoluta tal var kostnadsposterna något högre än väntat, men som vi flaggade för i inför-utskicket var vår uppfattning att jämförelsekvartalet i fjol innefattade extraordinärt låga personalkostnader. Avskrivningarna om 0,48 (0,58) var 40% högre än estimerade 0,34 MSEK. Detta är på låga nivåer och är en funktion av nedskrivningen i Q4 vilket medför att avskrivningarna bör vara på en låg nivå även framöver. Avvikelsen i avskrivningarna relativt vårt estimat gav avtryck i rapporterad EBIT som uppgick till -0,16 (-0,40) mot väntade 0,00 MSEK.

Stark framtidstro och positivt kassaflöde
Viktig händelse efter kvartalets utgång är lansering av Optimal som påbörjades i början av Q2 2018. NFO nämner att beställningar redan har inkommit, och leveranserna är bedömda att takta upp under Q3. Bolaget uttrycker stark tillförsikt för framtiden. Slutligen rapporterade bolaget positivt kassaflöde, även rensat för positiv effek
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

NFO Drives - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -