Avensia
Kommentar Avensia Q1: Stark utväxling från nya medarbetare (ABG Sundal Collier)

2018-05-17 14:45


Avensia släppte idag sin Q1-rapport för räkenskapsåret 2018. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. 

Högre försäljning än väntat - Tillväxt om 54% y/y
Vi väntade oss att det senaste årets kraftiga rekrytering skulle leda till en tillväxt om 40% y/y, utfallet blev dock hela 54% y/y. Några fler medarbetare än vi räknat med adderades under Q1 samtidigt som antalet underkonsulter sannolikt var något fler än beräknat. Den positiva avvikelsen i försäljning berodde dock främst på att intjäningen per anställd och arbetsdag låg på bland de högsta nivåer vi sett under ett första kvartal. Vår bedömning var att det skulle dröja något ytterligare innan den kraftiga nyrekrytering som gjorts ifjol skulle leverera intäkter i linje med den tidigare organisationen. Bolaget hänvisar i rapporten till en god beläggning.

Storefront adderade åtminstone tre nya licenser under Q1. Vi räknade med minst fyra stycken. Liksom tidigare har mjukvaran även en viktigt roll i Avensias konsultverksamhet. Vidare uppges samarbetet med Microsoft ha intensifierats, då Storefront nu är tillgängligt i Microsofts Technology Centers i Stockholm och Milano. 

Hög intjäning per anställd lyfte marginalen
Sammantaget var OPEX i linje med våra förväntningar. Antalet underkonsulter och kostnader kopplat till dessa var något över prognos medan övriga externa kostnader var strax under. Liksom avseende försäljning var det den goda intjäningen per anställd som främst drev den starka resultatutvecklingen. EBIT-marginalen blev 14,8% (10,2) och översteg vår prognos om 9,2%. 

Mycket stark rapport men Q2 blir sannolikt tuffare
Rapporten var enligt vår mening mycket stark både avseende försäljning och marginal. Avensia visar att de toppmarginaler vi såg under 2016 inte var någon engångshändelse och att verksamheten vid mer sansad rekryteringstakt har god förmåga att vä

...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Avensia - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -