NFO Drives
Inför NFO Drives Q1: Positivt EBITDA väntas trots negativt säsongsmönster (ABG Sundal Collier)

2018-05-16 10:22

Rapportdatum: Torsdag 17/5 

Positivt EBITDA väntas trots negativt säsongsmönster
Under första kvartalet förväntar vi oss en nettoomsättning om 6,7 MSEK (5,1), motsvarande en tillväxt om 32% Y/Y. Trots att den årliga tillväxttakten är hög tar vi höjd för en svag försäljningsperiod pga negativt säsongsmönster i Q1. Den sekventiella tillväxten motsvarar -15%.

Vi räknar med att EBITDA uppgår till 0,34 MSEK (0,18), motsvarande en EBITDA-marginal om 5,1% (3,6). Detta innefattar något lägre bruttomarginal Y/Y och något högre OPEX. Det är möjligt att vi är för aggressiva avseende kostnadsmassan då kostnadsreduceringar har materialiserats väl under den senaste tiden. Dock sticker jämförelsekvartalet ut med vad som ser ut som extraordinärt låga personalkostnader. Vidare räknar vi med markant lägre avskrivningar än vad som har belastat hela 2017 (0,6 MSEK i genomsnitt per kvartal). Detta mot bakgrund av nedskrivningen som gjordes i Q4 med minskat avskrivningsunderlag som följd. Avskrivningarna är estimerade till 0,34 MSEK (0,21). EBIT förväntas såldes uppgå till 0,0 MSEK (-0,4).

I övrigt ser framtidsutsikterna solida ut mot bakgrund av den senaste tidens kostnadsbesparingar, samt triggers i ökade volymer drivet av produktuppdatering och tecknade avtal.

(Klicka på bilden för att förstora den)

Analytiker
Johan Nilsson Wall
johan.nilsson@remium.com
 


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

NFO Drives - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -