Empir Group
Kommentar Empir Group Q1: Omsättningsmiss men stark EBIT-marginal (ABG Sundal Collier)

2018-05-16 10:41



Empir Group släppte idag sin delårsrapport för Q1 2018. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Omsättningsmiss men stark EBIT-marginal
Omsättning lägre än estimat. Empir rapporterade en omsättning uppgående till 61,3 MSEK (47,0) motsvarande en tillväxt om 30 procent. Det var 14 procent lägre än vårt estimat om 71,2 MSEK och avvikelsen härleds troligtvis ett lägre förvärvsbidrag, samt lägre volymer inom Empir Serve och Empir Apply. Efterfrågan beskrivs som fortsatt god och ledningen räknar med att det fortsätter minst fram till sommaren 2019, dock med fortsatta tecken på överhettning i Stockholmsområdet med brist på resurser till rätt kostnad som följd.

Starkare EBIT-marginal. Rörelseresultatet uppgick till 2,3 MSEK (1,7), motsvarande en EBIT-marginal om 3,8 procent. Vår prognos var ett rörelseresultat om 2,0 MSEK med en marginal om 2,8 procent. Avvikelsen härleds främst starkare marginaler inom Empir Solve och Empir Serve än vi räknat med. I Empir Solve hade vi räknat med att integration av förvärv skulle tynga rörelsemarginalen, något som inte blev fallet i Q1. I Empir Serve fortsätter rörelsemarginalen stärkas sekventiellt och vi är imponerade över utvecklingen i affärsområdet.

Dagens rapport kommer troligtvis leda till något lägre omsättningsantaganden, men med en högre marginalbild än vi nu räknar med. Det leder sannolikt till blygsamma justeringar av förväntat rörelseresultat för innevarande år.

(Klicka på bilden för att förstora den)

 

Analytiker
Stefan Knutsson
stefan.knutsson@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

mySafety Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -