Biovica Int.
Inför Biovica Q3: Stärkt dokumentation för DiviTum (ABG Sundal Collier)

2018-03-20 10:54

Rapportdatum: Onsdag 21/3 

På torsdag den 22/3 kl. 12:00 håller Biovicas VD Anders Rylander en bolagspresentation hos Remium. Klicka här för anmälan.

Stärkt dokumentation för DiviTum
Biovica har under november-januari presenterat en rad olika studier som ligger till grund för att stärka dokumentationen kring DiviTum. En studie som omfattade 142 kvinnor med nydiagnostiserad bröstcancer visade att DiviTum kunde prognosticera utfall redan efter en månads behandling. Med bilddiagnostik tar det cirka tre månader att utvärdera effekten.

Under tredje kvartalet räknar vi med en nettoomsättning om 0,2 MSEK (0,04). Rörelsekostnaderna väntas uppgå till 6,1 MSEK (5,2) medan EBIT beräknas bli -4,9 MSEK (-4,0). Efter periodens slut kommunicerade Biovica att DiviTum kommer ingå i en ny studie av spridd bröstcancer, vars syfte är att studera resistensutveckling och effekt av Pfizers läkemedel Ibrance. Genom att tidigt identifiera patienter som inte svarar på behandling kan dessa erbjudas annan alternativ behandling. 

Order från CRO-bolag

Idag kommunicerade dessutom Biovica att bolaget mottagit en större order från ett globalt diagnostiskt- och kontraktsforskningsbolag (CRO-bolag). DiviTum kommer att användas under utvecklingen av ett nytt riktat cancerläkemedel för att bedöma effekten av behandlingen. Ordervärdet uppgår till cirka 100 000 USD. Vi anser att signalvärdet för denna typ av order är stort och återigen ett kvitto på DiviTums betydelse vid uppföljning av behandling samt utveckling av nya läkemedel. 

(Klicka på bilden för att förstora den)

Analytiker
Björn Rydell
bjorn.rydell@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic Holding AB - Introduce.se

Biovica International B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -