Midsona
Midsona - Analytikerkommentar på Q3-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-10-20 12:54

Midsona släppte idag sin delårsrapport för Q3 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. 

Organisk omsättningsnedgång i linje, bättre förutsättningar framöver
Omsättningen uppgick till 579 MSEK (522), innebärande en omsättningstillväxt om 10,9%, varav organisk -2,0%. Vi förväntade oss en omsättning om 594 MSEK, innebärande en omsättningstillväxt om 13,8%, varav -1,8% organiskt. Den organiska omsättningsnedgången härrörs dels produktionsstörningar hos leverantörer från föregående kvartal, vilket vi tog höjd för skulle spilla över i Q3, och numera är åtgärdade. Även intrimning av interna processer i samband med Bringwell integreringen hade viss påverkan. Viktigt att ta med sig är att bolagets prioriterade varumärken (uppskattningsvis ~60% av nettoomsättningen) från och med Q3 nu är fullt konsoliderade varpå dessa bör ge uppsving i den organiska tillväxten framgent. Detta, kombinerat med snabbväxande mjölkfria produkter där Midsona är starka, bör kompensera sannolikt svagare utveckling från ett antal licensierade produkter.

Starkt underliggande resultat, stärker kondidensen i rebound
Rörelseresultatet uppgick till 21 MSEK, justerat för EO-poster relaterat till omstruktureringskostnader om 17 MSEK samt förvärvsrelaterade kostnader om 5 MSEK, var underliggande EBIT 43 MSEK. Varpå underliggande EBIT-marginal uppgick till starka 7,4% (6,7). Vi hade förväntat oss en underliggande EBIT om 34,5 MSEK innebärande en rörelsemarginal om 5,8%, detta mot bakgrund av tredje kvartalets utveckling där vi tog höjd för fortsatt temporär svaghet. Innan rapporten räknade vi med en tydlig rebound i Q4 med rörelsemarginal om 7,6% - dagens rapport ökar konfidensen i att detta bör vara lättuppnåeligt. Vidare har de flesta synergierna från Internatural nu materialiseras, där det främst kvarstår en mindre del kostnadsbesparingar i vertikal integration avseende produktionen.

Bringwell kons
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Midsona B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -