QuickCool
QuickCool (TA) – Vänder trenden? (ABG Sundal Collier)

2017-10-19 10:19

Trenden i QuickCool har sedan en tid tillbaka varit negativ, där aktien handlats under ett fallande MA200. Som längst har kursen noterats kring 2,00-kronorsnivån, men den senaste tidens prisrörelser indikerar att trenden kan vända mot en alltmer positiv riktning. Den viktigaste signalen härrör från aktiekursens återetablering ovanför MA200, som inträffade under gårdagen. Aktien har inte stängt över MA200 sedan i mars 2016, vilket gör händelsen signifikant. Så länge aktien fortsätter att noteras ovanför MA200 (2,71 kr) är det möjligt att kursen kan fortsätta stiga för att testa av det närmaste motståndsnivåerna. Det finns dock ett litet orosmoln då utbrottet inträffat under låg volym. Följaktligen skulle utbrottet kunna vara falskt.  

Alltjämt kan vi härleda det första motståndet till 3,40 kr och därefter till psykologiska 4,00 kr, som är en GAP-nivå. Kursetablering kring denna härad tolkar vi som ett trendskifte från den rådande negativa trenden.

Om det istället visar sig att utbrottet var falskt återfinns stödnivåer på MA50 (2,30 kr) och därefter kring bottennoteringarna på 2,00 kr. Vid punktering av 2,00 kr är det möjligt att säljflödet initialt kan tillta samt att den negativa trenden alltjämt kan fortsätta.

Motstånd: 3,40 kr / 4,00 kr
Stöd: 2,30 kr / 2,00 kr

Teknisk analytiker
Simon Granath
simon.granath@remium.com
 


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -