Elanders
Elanders - Analytikerkommentar på Q3-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-10-19 17:36

Bolaget släppte igår sin delåsrapport för Q3 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Omsättning - Stark tillväxt från både Mentor och LGI
 
Elanders redovisade en nettoomsättning om 2355 MSEK (1878) vilket motsvarar en tillväxt Y/Y om 25,4% varav 10% organisk. Omsättningen översteg våra prognoser med 7,9% som var 2182 MSEK. Differensen härleds en genomgående bättre försäljningstillväxt inom samtliga segment, men främst inom Supply Chain Solutions. Supply Chain Solutions redovisade en organisk tillväxt i kvartalet om 11% motsvarande en omsättning om 1880 MSEK (1358) där tillväxten härleds god utveckling inom både Mentor Media och LGI och drevs av nya kundavtal medan den underliggande försäljningen i segmentet var 'flat'. 

Det rapporterade rörelseresultatet för koncernen uppgick till 40 MSEK (100) motsvarande en marginalkontraktion Y/Y om 360 bps samt en marginal om 1,7% (5,3%). Resultatet belastades av EO om -28 MSEK (-3). Rörelseresultatet justerat för EO blev således 68 MSEK (103) motsvarande en marginal om 2,9% (5,5). Marginalkontraktionen var en funktion av LGI som generellt sett har lägre marginaler på grund av en produktmix med högre andel kontraktslogistik, till detta belastades resultatet av högre uppstartskostnader inom segmentet Supply Chain Solutions i samband med nya kundavtal. Vi estimerade ett rörelseresultat för det tredje kvartalet om 68 MSEK samt en EBIT-marginal om 3,1%. 

Outlook - Positiv guidance inför 2018
Vi bedömer att bolaget presenterade en till merparten positiv outlook. 

- Tillväxten under Q3 var drivet av nya kundavtal med en kontraktslängd om 3-7 år. Med nuvarande volymer, vilket bolaget tror att man kan uppnå, bör den organiska tillväxten, allt annat lika, i Q4 inom Supply Chain Solutions uppgå till Q3s nivåer. Detta är markant över våra estimat där vi just nu prognostiserar d
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Elanders B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -