Christian Berner Tec
Christian Berner Tech Trade - Analytikerkommentar på Q3-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-10-19 16:01

Christian Berner Tech Trade publicerade idag sin delårsrapport för det tredje kvartalet 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Nettoomsättningen uppgick till 109,0 MSEK (97,0), innebärande en omsättningstillväxt om 12,3%. Organiska tillväxten var 11,4%, förvärv 1,0% och uppskattningsvis marginellt negativ FX-effekt. Vi förväntade oss en omsättningstillväxt om 8,3%, varav 7,2% organiskt. Således var den organiska tillväxten hela 4 p.p högre än väntat. Den senaste tidens starka orderingång visar sig nu i markant ökad fakturering. Utvecklingen har varit stark över hela linjen exklusive Norge, och i synnerhet stark tillväxt uppvisades inom affärsområdet Materialteknik.

Samtliga geografiska områden exklusive Norge visade starkt affärsläge med god volymtillväxt och bra resultatutväxling. Åtgärder i Norge (14% av nettoomsättningen R12) har sedan tidigare vidtagits och nu intensifieras fokus från internt förbättrings- och förändringsarbete till fokus på försäljnings- och marknadsaktiviteter. Noterbart är att Norge är fortsatt förlusttyngt varpå en vändning har potential att ge relativt stort genomslag på koncernnivå. Justerar vi för Norges omsättningsbidrag och rörelseförlust vore koncernens EBIT-marginal 9,5% och EBITA-marginalen 9,9% för kvartalet, detta mot rapporterade 6,8% respektive 7,1%. Norge är således marginalutspädande om 2,7 p.p (EBIT-marginal), vilket ger en fingervisning om underliggande lönsamhet och, inte minst, potentialen vid en vändning.

Rörelseresultatet uppgick till 7,4 MSEK (5,8), innebärande en rörelsemarginal om 7,2% (6,8%), rensat för EO-poster i jämförelsekvartalet var rörelsemarginalen i linje med fjolåret. Vi väntade oss ett rörelseresultat om 7,5 MSEK, innebärande en rörelsemarginal om 7,2%. Även rensat för fjolårets EO-poster var resultattillväxten god tack vare stark volymtillväxt med en justerad resultattillväxt om 13% mot väntade 15% (ej j
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Christian Berner Tech... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -