Avensia
Avensia - Analytikerkommentar på Q3-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-10-19 14:40

Avensia släppte idag sin Q3-rapport för räkenskapsåret 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. Vi avser även publicera en videointervju med VD Robin Gustafsson inom kort där han svarar på frågor om Q3-rapporten.

Starkare personalökning men svagare försäljningstillväxt än väntat
Antalet anställda ökade med hela 23 st under kvartalet och totalt sedan årsskiftet har antalet ökat med hela 52% till 130 stycken. Vår prognos var 17 stycken. Försäljningen växte 30% y/y och uppgick till 36,1 MSEK (27,8). Vår prognos var 41% y/y. Avvikelsen förklaras av en drygt 6% lägre intäkt per anställd och arbetsdag än väntat. Enligt ledningen har, som väntat, lägre initial debitering för nyanställda haft en påverkan och därtill har bolaget under Q3 lagt 3 600 timmar på internutbildning, motsvarande cirka 6% av det totala antalet timmar i Q3. Då rekryteringen  var hög även i Q2 ,där vi inte såg några tecken på internutbildning i räkenskaperna, tog vi heller inte hänsyn till internutbildning i vår prognos. Således förklaras avvikelsen i försäljningen till stor del av just internutbildningen.

Kommunikationen kring Storefront innehåller inte något minsta antal sålda licenser. Huruvida det beror på att det inte såldes några under Q3 eller om kommunikationen har förändrats får vi återkomma till. Vidare uppges att bolaget under kvartalet, utöver skandinaviska, även levererat till tyska och australiensiska kunder. Sannolikt rör sig de sistnämnda om Storefront och åtminstone avseende Australien bör det vara en kund som är på väg att gå live.

Hög rekrytering pressade marginalen - än mer relativt Q2

EBIT blev -0,4 MSEK (3,5), klart under vårt estimat  om 3,7 MSEK. Personalkostnaderna var i linje med förväntan medan övriga kostnader var något högre än beräknat. Detta förklaras delvis av att antalet underkonsulter sannolikt var högre än väntat samt av at
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Avensia - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -