Consilium
Consilium (TA) – Positiv divergens i RSI (ABG Sundal Collier)

2017-10-18 10:15

Kursen har sedan en tid tillbaka noterats under ett fallande MA200 vilket indikerar att den långsiktiga trenden är negativ. Den negativa bilden stärkes ytterligare till följd av att den signifikanta 75,00-kronorsnivån punkterades i anslutning till bolagets Q2-rapport. Detta resulterade vidare till fortsatt säljflöde, men aktiekursen har nu börjat uppvisa tendenser till en fastställd botten kring 60,00 kr. Den starkaste indikationen på att en botten kan vara satt härledes till en tydlig positiv divergens i RSI, men vi kan även utläsa ett positivt momentum i MACD-indikatorn. Följaktligen skulle en uppåtrekyl kunna vara stundande. 

Det första motståndet noteras vid MA50 (66,50 kr) och därefter 75,00 kr. Skulle kursen etablera sig ovanför dessa nivåer finner vi påföljande motstånd vid MA200 (81,00 kr), som sedan utgör ett signifikant riktmärke för den framtida trendriktningen. Enligt teknisk analys indikerar utbrott upp igenom MA200 att den negativa trenden kan övergå mot en alltmer positiv riktning.

Om stödet på 60,00 kr skulle ge vika är det en antydan om att säljflödet kan tillta, där vi kan notera nästkommande stöd kring psykologiska 50,00 kr i samband med en botten från 2015.

Motstånd: 66,50 kr / 75,00 kr / 81,00 kr
Stöd: 60,00 kr / 50,00 kr

Teknisk analytiker
Simon Granath
simon.granath@remium.com
 

 


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Concejo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -