Moment Group
Moment Group - I linje med estimat (ABG Sundal Collier)

2017-08-17 12:36

• I linje med estimat
• Affärsområdena
• Marginalrevideringar


I linje med estimat 
Årets andra kvartal är säsongsmässigt ett svagt sådant för Moment Group. Sommarhalvåret innebär lägre volymer och därtill inföll påsken detta år i Q2. Koncernen rapporterade en nettoomsättning om 199,8 MSEK där pro rata-omsättning uppgick till 163,8 MSEK. Båda dessa var i linje med våra estimat. EBIT uppgick till -12,3 MSEK och var påverkat av investeringar i ”The Concept” i Kungsportshuset Göteborg. Arenan förväntas öppnas i början av 2018 och har under det andra kvartalet belastat segmentet Venues med -1,4 MSEK. Även terrorattacken den 7 april påverkade negativt med -0,5 MSEK då bolaget ställde in sina föreställningar den dagen. Justerat för dessa uppgick EBIT till -10,4 MSEK, att jämföra mot vårat estimat om -11,3 MSEK.

Affärsområdena
Event ökade sin rörelsemarginal till 4,7% från förra årets 3,4%. Förvärvet Minnesota Communication har utvecklats väl och bidragit över vår förväntan. Av segmentets EBIT om 2,8 MSEK bidrog Minnesota med 1,1 MSEK. Volvo Ocean Race börjar sin segling i oktober vilket kommer öka aktiviteten i dotterbolaget Hansen.

Området Live Entertainment har länge präglats av populära Phantom of the Opera. Musikalen avslutades under Q2 och har bidragit med hög nettoomsättning för koncernen men då det är en samproduktion blir bidragen till den viktiga pro-rata omsättningen lägre. Bolaget har lyft över teaterarenorna från Venues till Live Entertainment i redovisningen, vilket bidrar till att både omsättning och EBIT blev bättre än fjolåret.

Venues hade ett svagare kvartal än våra förväntningar och påverkades mer än vi trodde av att påskhelgen inföll i Q2. På grund av detta har antalet showkvällar och gäster minskat Y/Y, samtidigt som snittnotan ligger i nivå med föregående års andra kvartal.

Marginalrevideringar
Vi gör mindre ändringar i våra estimat. Bland annat ökar vi investeringsnivån något och tar höjd för kostnader i samband med uppförandet av Kungsportshuset. Vilk


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Moment Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -