Irisity
Irisity - Rekordomsättning i Q2 (ABG Sundal Collier)

2017-08-17 09:26

• Rekordomsättning i Q2
• Omstrukturering har gett effekt
• Estimatjusteringar

 

Rekordomsättning i Q2
Irisity rapporterade en omsättning om 9,4 MSEK (8,6), varav aktiverat arbete stod för 1,5 MSEK (1,2). Nettoomsättningen om 7,9 MSEK var klart bättre än vårt estimat om 6,1 MSEK, i själva verket var det bästa kvartalet i bolagets historia. Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till 0,3 MSEK (-0,4) motsvarande en EBIT-marginal om 3,8 procent (-6,1). Vår prognos var en EBIT om -1,4 MSEK, avvikelsen härleds en högre omsättning med oförändrad kostnadsmassa. Vi hade räknat med att de nya säljarna som anställdes i början av året skulle behöva en längre startsträcka innan de började dra in affärer till Irisity, något som de nu har motbevisat.

Omstrukturering har gett effekt
Det omstruktureringsarbete som präglade första kvartalet har fortsatt i det andra kvartalet och gett effekt. Utöver att Irisity nu visade upp ett positivt resultat noterar vi att det operativa kassaflödet fortsätter att stärkas, dock fortsatt svagt negativt. VD, Marcus Bäcklund, kommenterar också i rapporten att det operativa kassaflödet var positivt i juni. Det är ett bra tecken då den finansiella situationen i Irisity har sett något ansträngd ut under omstruktureringen. Med hjälp av en ökande fakturering och de sista delarna i omstruktureringen ser vi goda chanser till ytterligare stärkt kassaflöde under de kommande kvartalen. Vi tror inte risken för ytterligare kapitalanskaffning är helt borta, men ser att den har minskat rejält i och med denna rapport.

Estimatjusteringar
Efter rapporten har vi fått bekräftelse på att Irisitys nya säljare blivit varma i kläderna och börjat dra in affärer till bolaget. Därav höjer vi våra omsättningsestimat då vi trodde denna tidpunkt låg längre fram i tiden. Vidare kom kostnaderna in nära prognos och vi ser inte att några större korrigeringar behöver göras där, omsättningsökningen faller således med hela vägen ner i resultaträkningen.


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Irisity - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -