Hoylu
Hoylu - Stark tillväxt i Q2 (ABG Sundal Collier)

2017-08-16 13:08

• Stark tillväxt i Q2
• Partnerskap i fokus
• Möjligt kapitalbehov i Q4


Stark tillväxt i Q2
Omsättningen om 7,9 MSEK (N/A) var känd sedan tidigare och överträffade vår initiala prognos om 5,4 MSEK. Under Q1 var försäljningen endast 2,0 MSEK varpå den sekventiella ökningen var imponerande. Hoylu har visserligen genomfört ett par mindre förvärv men trots det visar utvecklingen att det finns substans bakom Hoylus, enligt oss, optimistiska försäljningsmål om 47 MSEK för 2017. Även bruttomarginalen om 69% (N/A) var känd sedan innan och understeg både vår prognos om 75% samt de 80% vi såg i Q1. Avvikelsen var sannolikt en naturlig följd av att bolagets försäljning tog fart och därmed breddades till att, vid sidan av mjukvara, även omfatta hårdvara och projekt. EBIT uppgick till -4,9 MSEK (N/A), att jämföra med vår reviderade prognos om -3,3 MSEK. Avvikelsen förklaras dels av något högre OPEX, som i kvartalet uppgick till 9,6 MSEK (N/A) – upp från 5,0 MSEK i Q1 delvis på grund av förvärv, samt ökade avskrivningar.

Partnerskap i fokus
Under den kommande perioden kommer arbetet med att addera ytterligare partnerskap med hårdvaru- och tredjepartsapplikationsleverantörer prioriteras. Hoylu har tagit det strategiska beslutet att främst fokusera de egna resurserna mot sektorerna bygg och högre utbildning. Inom övriga sektorer avser bolaget att i huvudsak arbeta med ett växande nätverk av återförsäljare och systemintegratörer. Flera nya partnerskap och samarbeten har adderats både under och efter kvartalet och ytterligare är sannolikt att vänta i närtid.

Möjligt kapitalbehov i Q4
Vid utgången av Q2 uppgick kassan till 7,4 MSEK och ett tillskott om ytterligare cirka 3,5 MSEK från den emission bolaget genomförde i juni tillkommer i närtid. Vår bedömning är att bolaget behöver genomföra en mindre kapitalanskaffning i Q4 om uppskattningsvis 5 MSEK för att kunna avlägga köpeskillingen för Huddlewall, vilken Hoylu sedan tidigare uppskattat till cirka 6,4 MSEK. Vi bedömer att Hoylu framgent ka
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Hoylu - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -