BIOVIC
Biovica - Stor marknadspotential för DiviTum (ABG Sundal Collier)

2017-06-20 14:52

• Förstärkt organisation
• Stor marknadspotential för DiviTum
• Spännande order


Förstärkt organisation
Försäljningen under Q4 16/17 uppgick till 0,137 MSEK (0,093) medan aktiverat arbete för egen räkning var 1,5 MSEK (1,1). Rörelsekostnaderna steg under kvartalet till -8,1 MSEK (-4,5), som ett resultat av att bolaget förstärkt organisationen samtidigt som aktiviteten ökade på marknadssidan. EBIT blev -5,9 MSEK (-2,7). På helårsbasis uppgick försäljningen till 0,632 MSEK (2,4). Biovica har i dagsläget enbart försäljning till forskningsmarknaden, kommersiell lansering förväntas inledas under år 2020. Med bakgrund mot detta kan försäljningen vara volatil. För helåret uppgick rörelsekostnaderna till -20,9 MSEK (-14,1), även denna ökning var relaterad bolagets ökade aktivitet, vilket resulterade i ett rörelseresultat om -14,8 MSEK (-5,9). Likvida medel ökade till 65,4 MSEK (0,8) relaterat bolagets nyligen genomförda börsnotering och emission.

Stor marknadspotential för DiviTum
Biovica har under kvartalet deltagit på ett antal mässor, bl.a på American Association for Cancer Research (AACR) där DiviTum åter presenterat stöd som effektmarkör för CDK4/6-hämmare för patienter med spridd cancer. Vi bedömer resultatet som lovande. Bolaget deltog även på ASCO-årsmötet med över 40 000 deltagare. Dessutom har två nya studier inom bröstcancerområdet startats och därmed har Biovica totalt tio pågående studier. Studierna är väsentliga för att bygga en gedigen dokumentation inför kommersialiseringen av DiviTum under kommande år. Marknaden för bolagets första indikation, spridd bröstcancer, uppgår till 6 miljarder SEK årligen, vilket ger en fingervisning om vilken potential DiviTum faktiskt har. Vidare bedömer vi att bolagets strategi, att först fokusera på den initiala indikationen spridd bröstcancer, för att därefter inrikta sig på andra cancertyper som genomtänkt. Även om det finns intressanta resultat för DiviTum inom exempelvis lungcancer.

Spännande order
Under maj fick Biovica en ord
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Biovica International B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -