Shortcut Media
Shortcut Media Group - Förvärv av Frost VFX (ABG Sundal Collier)

2017-06-19 15:06


• Förvärv av Frost VFX
• Upprevidering av estimat
• Utköp av minoritetsandelar

Förvärv av Frost VFX
Shortcut Media Group kommunicerade i mitten av juni att bolaget förvärvar 100% av aktierna i Stockholmsbaserade Frost VFX. Produktionsstudion är specialiserad på visuella effekter, animation och specialeffekter inom premiumsegmentet. Bolaget sysselsätter fem personer och omsatte under det brutna räkenskapetsåret 150901-160831 ungefär 5 MSEK med en rörelsemarginal om 14%. Den totala köpeskillingen uppgår till 1,2 MSEK och erläggs både kontant samt via skuldebrev. Förvärvet föranleder att SMG:s kapacitet inom avancerad grafik- och efterproduktion fördubblas. Bolaget kommer dessutom utgöra ett bra komplement till gruppens redan befintliga bolag Good Motion enligt VD Anders Brinck. Vidare bedömer vi att det finns potential att utvinna en del synergieffekter, främst på intäktssidan men även på kostnadssidan. Till skillnad mot tidigare transaktioner, förvärvar nu Shortcut Media Group samtliga aktier i Frost VFX. Noterbart är att ledningen i Frost tecknar aktier i den pågående spridningsemissionen.

Upprevidering av estimat
Med bakgrund mot förvärvet samt att bolaget vunnit flera order sedan senaste uppdateringen, har vi justerat upp våra försäljningsestimat för innevarande och kommande verksamhetsår. Försäljningen för helåret 2017 har justerats upp till 71 MSEK medan EBITDA förväntas uppgå till 7,3 MSEK. Shortcut Post har vunnit en order om 2 MSEK som förväntas faktureras under Q2-Q4 2017. Dessutom har Shortcut Media Film (SMF) tilldelats ett ramavtal i Socialstyrelsens nationella upphandling av filmproduktion. Upphandlingen är enligt Socialstyrelsen värd ca 2,5 MSEK per år under de kommande fyra åren som avtalet löper. SMF rankades som nummer två av de totalt tre anbud som har tilldelats Socialstyrelsens avtal.

Utköp av minoritetsandelar
SMG genomför för närvarande en spridningsemission, vid maximalt teckning tillförs bolaget 9,8 MSEK. Därutöver har SMG köpt ut minoritetsande
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Shortcut Media - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -