BIOVIC
Biovica - Analytikerkommentar på Q4-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-06-15 09:44

Biovica släppte i morse sin bokslutskommuniké för helåret 2016/2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi upp med en inledande analys av bolaget. Vi avser även att spela in en videointervju med VD Anders Rylander inom kort, som svarar på frågor om kvartalet.

Nettoomsättningen under fjärde kvartalet uppgick till 0,137 MSEK (0,093) medan aktiverat arbete var 1,5 MSEK (1,1). Rörelsekostnaderna ökade under kvartalet till -8,1 MSEK (-4,5), som ett resultat av att bolaget förstärkt organisationen under kvartalet, med tre nya medarbetare. Utökningen av organisationen tillsammans med en ökad aktivitet på marknadssidan var den främsta orsaken till kostnadsökningen. EBIT uppgick till -5,9 MSEK (-2,7).

På helårsbasis uppgick försäljningen till 0,632 MSEK (2,4). Biovica har i dagsläget enbart försäljning till forskningsmarknaden, medan kommersiell lansering förväntas inledas under år 2020. Med bakgrund mot detta kan försäljningen vara volatil. Rörelsekostnaderna under 2016/2017 uppgick till -20,9 MSEK (-14,1), även denna ökning var hänförligt till utbyggnaden av organisationen samt den ökade aktiviteten inom bolaget. Rörelseresultatet på helårsbasis uppgick till -14,8 MSEK (-5,9).

Under första kvartalet noterades Biovica på First North i samband noteringen gjordes nyemission om 60 MSEK som blev övertecknad. Vid utgången av kvartalet uppgick likvida medel till 65 MSEK (0,8 MSEK).

Fjärde kvartalet var ett händelserikt kvartal för bolaget. Biovica har på American Association for Cancer Research, AACR, åter presenterat stöd för DiviTum som effektmarkör för CDK4/6-hämmare för patienter med spridd cancer. Bolaget deltog även på ASCO-årsmötet med över 40 000 deltagare. Därutöver har BioVica dessutom inlett två nya studier inom bröstcancerområdet och har därmed totalt 10 pågående studier, vilket ett viktigt steg för att kunna bygga en gedigen grund av dokumentation för kommersialisering av DiviTum framöver.

Noterbart var även att Biovica f...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Biovica International B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -