Railcare Group
Railcare - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-05-04 13:17

Railcare publicerade idag sin Q1-rapport för räkenskapsåret 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. Vi kommer också spela in en videointervju med bolaget VD Daniel Öholm som publiceras inom kort.

Omsättning och EBIT – Svag omsättning men marginal över förväntan

Railcares omsättning för kvartalet blev 74,6 MSEK (86,7) vilket motsvarar en negativ tillväxt om ca 13,0% varav merparten organisk, dock en viss valutamotvind från svag GBP. Omsättningen kom in betydligt under våra estimat som låg på 98,2 MSEK och berodde på ett flertal faktorer. Bland annat hade den engelska verksamheten sämre beläggning i kvartalet, lägre volymer av underentreprenadsjobb samtidigt som vi hade en vinter men lite snö och resulterade i utebliven merförsäljning.

Railcare redovisade ett rörelseresultat om 11,3 MSEK (12,6) motsvarande en marginal om 15,0 (16,7). Marginalen kom in 220 pp högre än våra estimat vilket vi finner imponerande beaktat den lägre försäljningen. Detta tyder på att Railcare har en flexibel kostnadsstruktur och de åtgärder som har gjorts inom Lining segmentet har slagit igenom.

Framåt – Exportorder boostar helåret

Blickar vi framåt anser vi fortsatt att Railcare är rustade för tillväxt och vår förhoppning är att den sjätte Railvacen skall levereras till England i slutet av 2017. Även positivt är den exportorder som erhölls i Kvartalet av en Railvac 16000 som skall levereras till Railcares samarbetspartner NJD i Q4 2017 med ett ordervärde om 20 MSEK. På den negativa sidan finner vi utvecklingen i den engelska verksamheten medioker, trots goda förutsättningen från marknaden, och vi är försiktigt positiva.

Estimatjusteringar

Vi kommer troligtvis göra vissa estimatjusteringar.

Analytiker
Carl Ragnerstam
carl.ragnerstam@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Railcare Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -