QuickCool
QuickCool - Ny säljinriktad VD (ABG Sundal Collier)

2017-04-28 15:48

• Lägre kostnader än väntat
• Ny säljinriktad VD
• CE-märke något försenat

Lägre kostnader än väntat
QuickCool redovisade som väntat ingen försäljning under årets första kvartal. Aktiverat arbete uppgick till 2,4 MSEK (0,7), i linje med vår prognos. Rörelsekostnaderna steg till -3,3 MSEK (-1,5), vilket var lägre än de -4,5 MSEK som vi räknat med. Ökningen var hänförlig den ökade aktiviteten inför bolagets kommande lansering av The QuickCool system. Avvikelsen gentemot vårt estimat tyder på god kostnadskontroll i bolaget. Periodens kassaflöde var negativt om -6,6 MSEK jämfört med positivt om 8,9 MSEK under Q4 2016, då QuickCool genomförde en nyemission. Likvida medel uppgick per den 31 mars 2017 till 4,3 MSEK (4,9).

Ny säljinriktad VD
Bolagets nye VD, Fredrik Radencrantz tillträdde sin anställning i slutet av april. Vi bedömer att Radencrantz gedigna marknadskännedom, kontaktnät samt säljerfarenhet kommer bidra väl till att få igång försäljningen. Direktförsäljningsaktiviteterna kommer att påbörjas under sommaren. Vidare tror vi att bolagets strategi, att först försöka etablera sina produkter på den skandinaviska marknaden, för att sedan fokusera på lanseringen utomlands är helt rätt steg. Bland annat med bakgrund mot att skandinaviska kunder är väldigt trovärdiga referensobjekt för fortsatt etablering utomlands. Bolaget kommer dock parallellt via distributörer även att försöka penetrera vissa utländska marknader som kommit långt i användandet av kylning som metod inom vården. QuickCool räknar fortsatt med att den första försäljningen kommer ske under H2 2017.

CE-märke något försenat
Bolaget kommer inte nå målet om ett CE-märkt system innan sommaren, då det skett vissa mindre förseningar. Ledningen för en intensiv dialog med notified body för att påskynda granskningsprocessen och bedömer att detta inte påverkar försäljningsstarten av The QuickCool System i någon högre grad. Vi räknar dock med försäljning först under det fjärde kvartalet. Vidare planerar bolaget som tidiga
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -