OraSolv
Orasolv - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-28 09:43

Orasolv släppte i morse sin delårsrapport för Q1 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

OraSolv redovisade för det första kvartalet en omsättning om 30,1 MSEK vilket motsvarar en omsättningstillväxt om 23%. Vår prognos var 26,6 MSEK. Intäkten per arbetsdag uppgick till 470 tkr vilket var betydligt starkare än våra förväntningar och tyder på att bolaget lyckats med att öka beläggning hos klinikerna och att vi underskattat beläggningen i förvärvet Gårdatandläkare som gjordes i juni 2016.

Förbättringen ska också ses i ljuset av att den nya försäljningschefen Veronica Pettersson tillträdde 1 mars och därav enbart varit aktiv den sista månaden i kvartalet.

EBITDA för kvartalet blev 0,80 MSEK att jämföra med våra förväntningar om 0,40 MSEK. Kostnaderna var cirka 3 MSEK högre än vår prognos, men EBITDA lyckas ändå på grund av omsättningstillväxten slå våra prognoser marginellt.

Nämnvärt är att på kliniknivå visade fem kliniker bättre resultat än motsvarande period föregående år medan tre var sämre. Malmökliniken har haft fortsatta lönsamhetsutmaningar, där man efter perioden förvärvade Tandläkare Jacqueline Rasics rörelse, som kommer att integreras med Malmökliniken.

Vi återkommer längre fram med en sedvanlig analysuppdatering.

(Klicka på bilden för att förstora den)

 

 

Analytiker
Arash Hakimi Fard
arash.hakimi.fard@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -