Micro Systemation
Micro Systemation - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-28 14:34

MSAB släppte i morse sin delårsrapport för 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. Bolaget höll en rapportpresentation i morse hos Remium och vi planerar även att publicera en textad intervju med VD Joel Bollö inom kort.


Försäljning som prognostiserat

Omsättningen blev, precis som förväntat, 55,4 MSEK (46,8) motsvarande en tillväxt i lokala valutor om 18,6%. Att försäljningen var i linje med vår prognos är nog dessvärre snarare att betrakta som ett lyckligt sammanträffande än att vår estimatförmåga för MSABs försäljning skulle ha förbättrats. Sett till regionerna överraskade både EMEA & Latinamerika och Asien & CIS positivt. Avseende den förstnämnda var utvecklingen särskilt god i UK, där Q1 är säsongsmässigt starkt. Att UK, med en av världens högsta mobile forensics-penetrationer, fortsätter växa var positivt och indikerar att det finns ett än större behov än vad bolagets försäljning hittills visat. Totalt växte EMEA & Latinamerika med 28% y/y. I Asien & CIS fortsatte de satsningar som gjorts att ge ett stabilt bidrag till tillväxten som blev 46% y/y. Nordamerika var svagare än förväntat och visade en försäljning i paritet med fjolåret. De federala myndigheterna har varit avvaktande och order har skjutits upp, vilket delvis kompenserats av en god försäljning på delstatsnivå.

Sett till produktmix överraskade nyförsäljningen av Kiosk på uppsidan och mer än dubblerades y/y, efterfrågan var särskilt god i UK. Den starka Kiosk-försäljningen är särskilt positiv då den indikerar att bolaget tagit ett steg på vägen mot en bredare införsäljning. XAMN utvecklades dock svagt och nyförsäljningen under kvartalet var försumbar. Det bör dock nämnas att en ny version av XAMN Spotlight lanserade under gårdagen. Därav är det sannolikt att kunder avvaktat denna lansering, vilket borgar för en starkare utveckling under resterande delen av 2017.

Större kostnadsexpansion än beräknat

EBIT ble


...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Micro Systemation B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -