Invisio Communic.
INVISIO Communications - Fortsatt tillväxt, lägre resultat i Q1 (ABG Sundal Collier)

2017-04-28 11:26

• Fortsatt tillväxt, lägre resultat
• Stärkt marknadsposition UK, fokus USA
• Estimatjusteringar

Fortsatt tillväxt, lägre resultat
Invisio rapporterade en omsättning för det första kvartalet om 87,9 MSEK (79,5), motsvarande en tillväxt om elva procent y/y. Rörelseresultatet om 22,7 MSEK (23,5) innebar däremot en minskning om tre procent y/y. Minskningen härleds högre personalkostnader där Invisio framförallt har anställt seniora medarbetare till sitt dotterbolag i USA. Man har även fortsatt sin satsning på produktutveckling med nya medarbetare som resultat. Överlag var rapporten lite bättre än våra estimat om 83,5 MSEK omsättning och 21,5 MSEK EBIT. Vi noterar dock den starka bruttomarginalen som bolaget antydde var i toppen av vad de kan prestera för närvarande.

Stärkt marknadsposition UK, fokus USA
Invisio kommunicerade under kvartalet att de vunnit ett nytt ramavtal i Storbritannien med ett initialt ordervärde om 90 MSEK. Ramavtalet är ett tillägg till det avtal som slöts med försvarsdepartementet 2015 och gäller i fyra år med option på ett femte. Det finns även en möjlighet till en komplett produktuppgradering två och ett halvt år in i kontraktet som inte räknas med i ordervärdet. Vi tolkar det som att Invisio lyckats sälja in till en ny del av armén och således ytterligare stärkt sin marknadsposition. Fokus skiftas nu troligen till den amerikanska marknaden där man anställt seniora säljare till sitt nystartade dotterbolag under kvartalet. I maj kommer en ledande branschmässa för specialstyrkor äga rum i Florida och där räknar Invisio med att ha sex kollegor på plats.

Estimatjusteringar
Vi justerar upp omsättningen något då ordern från Storbritannien gett stöd åt orderboken som ökade till 148,5 MSEK (137) i kvartalet. Vi justerar även upp rörelsekostnaderna då Invisio har anställt medarbetare i en högre takt än vi tidigare räknat med. Totalt sett får det en negativ effekt på vinsten för innevarande år som delvis återhämtas med ökad skalbarhet under 2018.


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

INVISIO - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -