eWork Group
eWork - Högre tillväxt än väntat - Norge starkt (ABG Sundal Collier)

2017-04-28 17:10

• Högre tillväxt än väntat - Norge starkt
• Resultat strax under förväntan
• Oförändrade resultatestimat


Högre tillväxt än väntat - Norge starkt

Även detta kvartal växte Ework snabbare än vad vi väntat oss. Omsättningen uppgick till 2392 MSEK, motsvarande en tillväxt om 42%. Vår prognos var 2238 MSEK. Det var framförallt Norge som överraskade positivt och ökade intäkterna med hela 90% y/y. Vid sidan av en generellt stark utveckling i landet var efterfrågan särskilt god inom offentlig sektor. Även i Sverige och Danmark bedöms marknaden som mycket stark medan Finland visade vissa tecken på återhämtning efter en längre period av svaghet. Orderingången växte än snabbare relativt försäljningen, där det dock bör nämnas att viss del av ökningen förklaras av en längre genomsnittlig kontraktstid.

Resultat strax under förväntan
Rörelseresultatet blev något lägre än väntat och uppgick till 27,4 MSEK (19,6), motsvarande en marginal om 1,15% (1,16). Vår prognos var 29,5 MSEK respektive 1,31%. Avvikelsen förklaras framförallt av högre övriga externa kostnader än väntat. Därtill var bruttomarginalen, uppgående till 4,33% (4,69), svagare än de 4,50% vi prognostiserat. Således fortsätter den negativa bruttomarginaltrend vi sett i Ework de senaste åren, vilket sannolikt förklaras av en successivt högre andel affärer där bolaget är mellanhand åt konsultbolag. Notera dock att bruttoresultatet under Q1 ökade med drygt 30% jämfört med samma period ifjol samt översteg vårt estimat något.

Oförändrade resultatestimat
Ser vi till bolagets målsättning om en tillväxt om i genomsnitt 20% avseende både försäljning och EPS ter sig framförallt den förstnämnda, givet den senaste tidens utveckling, som defensiv. Å andra sidan påtalar ledningen i rapporten att de inte vill dra för stora växlar av en god utveckling under ett enskilt kvartal. Vi justerar upp våra försäljningsestimat något medan marginalantagandena sänks. Sammantaget lämnas resultatprognosen avseende både innevarande år och nästa relativt oför
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Ework Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -