Eolus Vind
Eolus Vind - Hög aktivitet i kvartalet och framtida satsningar (ABG Sundal Collier)

2017-04-28 15:39

• Hög aktivitet i kvartalet
• Projektering och Drift & Förvaltning
• Framåtblickande och estimatjusteringar


Hög aktivitet i kvartalet

Omsättningen uppgick till 689 MSEK (445), motsvarande en tillväxt om 54,6% Y/Y mot väntade 56,4%. Rörelseresultatet uppgick till 31 MSEK (22) innebärande en marginal om 4,5%. Vi estimerade en rörelsemarginal om 11,6%. Den markanta avvikelsen härrörs lägre estimerade etableringskostnader och något högre intäkt/MW. Övriga kostnadsposter var i linje med förväntan och avskrivningar kom in något högre.

Projektering och Drift & Förvaltning
Överlämnad effekt uppgick till 61,8 MW (däribland Långmarken och Iglasjön) mot förväntade 58,5 MW. Omsättningen från elproduktion minskade som en funktion av färre antal egna verk. Nedgången dämpades av högre realiserade elpriser, 442 SEK/MWh (362). Framöver ser vi en fortsatt krympande elproduktion med frigörande av kapital som följd. Drift och förvaltnings-tjänster med återkommande intäkter fortsätter att växa, den underliggande skalbarheten torde visa sig framgent när högre volym nås.

Framåtblickande och estimatjusteringar.
Framöver väntar vi oss låg aktivitet i q3. I q4 ser vi ökad aktivitet där 9 verk om 2,2 MW/verk torde levereras, samt viss avyttring av egna verk. Nettokassan om 226 MSEK (202) kombinerat med finansieringsavtal kommer väl till pass för framtida satsningar. Däribland Jenåsen, men även ytterligare projekt i Sundsvallsklustret samt projekt av blandad storlek i projektportföljen. Och inte att förglömma, den utländska portföljen med intensifierat fokus. Rapporten föranleder oförändrad etableringsaktivitet, men efter att ha sett över kostnadsmassan för nyetableringar (där vi har legat för lågt) blir utväxlingen på EBIT-nivå betydande varpå nedrevideringarna är markanta.


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Eolus Vind B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -