TagMaster
TagMaster - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-27 10:02

TagMaster släppte imorse sin delårsrapport för Q1 2017, Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

TagMasters rapporterade en omsättning för det första kvartalet om 42,1 MSEK (24,6), motsvarande en tillväxt om 71 procent. Ökningen härleds främst TagMasters railsegment samt det förvärvade bolaget Balogh. Vårt estimat om 32,6 MSEK blev vida överträffat och, utan att veta exakt fördelning, verkar vi legat för lågt både för det ursprungliga TagMaster samt förvärvade Balogh, som haft ett bra flöde av mindre affärer under kvartalet. Rörelseresultatet (EBITDA) var 4,8 MSEK (2,0) i kvartalet, motsvarande en marginal om 11,4 procent. Våra estimat var 2,8 MSEK med en marginal om 8,6 procent. Den starka EBITDA-marginalen härleds en högre bruttomarginal om 1,7 procentenheter där vi förmodar att affärer inom railsegmentet dragit upp marginalen. Resterande 1,1 procentenheter härleds i stort en snabbare nedskärning av personalen inom Balogh än vi räknat med.

Utöver rapporten presenterade även bolaget att man förvärvar det brittiska bolaget CA Traffic Ltd med en årsomsättning om cirka 50 MSEK och ett positivt rörelseresultat. Köpeskillingen blev 34 MSEK och är således något lägre än den kommunicerade nyemissionen på 36,9 MSEK som kommer ske under maj. I TagMaster koncernen kommer CA Traffic Ltd främst bidra inom trafficsegmentet och borde ha betydande synergier med det tidigare förvärvade CitySync, som man sedan tidigare samarbetet med. Sammantaget kommer dagens information föranleda höjda estimat för omsättningen och troligtvis även marginalantaganden.

(Klicka på bilden för att förstora den)

 

Analytiker
Stefan Knutsson
stefan.knutsson@remium.com
 


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

TagMaster B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -