QuickCool
Quickcool - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-27 15:11

QuickCool släppte på eftermiddagen sin rapport för det första kvartalet 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys.

Bolaget redovisade som väntat ingen försäljning under första kvartalet. Aktiverat arbete uppgick till 2,4 MSEK (0,7) vilket var i linje med vår prognos. Rörelsekostnaderna steg jämfört med första kvartalet i fjol och uppgick till -3,3 MSEK (-1,5), vilket var lägre än de -4,5 MSEK som vi räknat med. Ökningen var hänförlig den ökade aktiviteten inför bolagets kommande lansering av The QuickCool System. Avvikelsen gentemot vårt estimat tyder på god kostnadskontroll i bolaget.

Periodens kassaflöde var negativ om -6,6 MSEK jämfört med positivt om 8,9 MSEK under Q4 2016.  Differensen gentemot föregående kvartal var hänförligt till att bolaget gjort en kapitalanskaffning under fjärde kvartalet 2016.

Kvartalets stora händelse var att bolaget kommunicerade ett planerat VD-byte, då QuickCool går från produktutvecklingsfas till marknadsintroduktion och försäljning. Bolagets nye VD, Fredrik Radencrantz kommer närmast från rollen som affärsutvecklare på Probi. Radencrantz har god marknadskännedom, ett brett kontaktnät samt en gedigen erfarenhet från life-science som vi bedömer kommer gynna bolaget framgent.

Bolagets produkt, The QuickCool System som befinner sig i den slutliga utvecklingsfasen, kommer dock inte hinna bli CE-märkt innan sommaren. Förseningen beror på att vissa delar av utvecklingen har tagit längre tid än planerat. QuickCool för en intensiv dialog med notified body för att påskynda granskningsprocessen. Bolaget bedömer att detta inte påverkar försäljningsstarten av The QuickCool System i någon högre grad. Bolaget planerar, som tidigare kommunicerat, för en hjärtstoppsstudie i Malmö/Lund som fortlöper enligt plan. Vidare tror vi att bolagets strategi, att först försöka etablera sina produkter på den skandinaviska marknaden för att sedan fokusera på lanseringen utomlands...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -