Pricer
Pricer - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-27 16:26

Pricer kom imorse med sin Q1-rapport. Vi har nedan en kort kommentar på rapporten och återkommer sedvanligt med en uppdaterad analys.

Omsättning – Stabil underliggande tillväxt 
Pricers omsättning i kvartalet blev 174,2 MSEK (155,4) motsvarande en tillväxt om 12,1% Y/Y varav 8,0 % organiskt. En positiv effekt från stark USD under kvartalet påverkade försäljningen positivt om ca 4,0%. Trots avsaknaden av större ordrar i kvartalet lyckades Pricer uppvisa en stabil underliggande tillväxt byggt på mindre och återkommande ordrar.

EBIT- I linje med förväntan
Rörelseresultatet kom precis som omsättningen i linje med vår förväntan om 7,2 MSEK (2,1) motsvarande en marginal om 4,1% (1,4). Det förbättrade resultatet var främst en funktion av en högre bruttomarginal som ökade med 210 pp. Bruttomarginal-expansionen Y/Y härleds supply chain-förändringar samt god produktmix. Marginalen påverkades även positivt av avsaknaden av större ordrar där marginalen normalt är lägre. Vi kan även konstatera att stark USD påverkade marginalen negativt i kvartalet och vi bedömer att effekten på bruttomarginalen var ca 40- 50 pp.
 
Utsikt– Viss nedrevidering av prognos att vänta
Vi anser att Pricer släppte en stabil rapport i linje med våra förväntningar. Dock presenterades en orderingång som var en bit under förväntan, dock från relativt höga nivåer 2016. Pricer nämner i rapporten att marknaden för ESL är het med många möjligheter på både mogna och nya marknader. Trots indikationen på att marknaden är het ser vi en modest tillväxt och en avsaknad på större ordrar samtidigt som vi ser att ett flertal konkurrenter visar god tillväxt. Bolaget kommenterar i rapporten att backlogen om 103 MSEK kommer till största del levereras i Q2 som för övrigt nästan är 100 MSEK lägre än föregående år. Vi anser därför att Q2 kommer innebära tuffa jämförelsetal för både tillväxt och lönsamhet. Vi kommer därför med största sannolikhet behöva skruva ner våra estimat för Q2. &nbs
...


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Pricer B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -