Lammhults
Lammhults Design Group - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-27 16:07

Lammhults Design Group släppte idag sin delårsrapport för 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. Vi avser även att spela in en ny videointervju med VD  Fredrik Asplund.

11 procent organisk tillväxt, svag bruttomarginal
För det första kvartalet redovisade Lammhults Design Group en nettoomsättning om 234 MSEK (171) vilket motsvarar en ökning med 37 procent, varav 11 procent organisk. Vår prognos uppgick till 224 MSEK och var således en bit under faktiskt utfall. Jämfört med vår förväntan var den organiska tillväxten cirka en procentenhet högre i affärsområdet Public Interiors och cirka 8 procent bättre i affärsområdet Office & Home Interiors. Bruttomarginalen minskade markant ned till 32,4 procent (36,8) gentemot vår förväntning om 36,6 procent. Dels har de nyligen förvärvade bolagen Ragnars och Morgana en lägre bruttomarginal som vi förmodligen har underskattat. Däremot har de båda bolagen högre rörelsemarginal än koncernen som helhet till följd av en annorlunda bolagsstruktur. Det vi däremot inte hade förväntat oss var att Public Interiors rörelsemarginal minskade markant till 0,2 procent (5,2) och var till stor del förklaringen till den låga bruttomarginalen. Rörelseresultatet ökade med 53,7 procent till 8,3 MSEK (5,4) där vi hade räknat med 9,5 MSEK.


Positiv utveckling i Office & Home Interiors
På segmentnivå växte Public Interiors med 6,5 procent till 55,5 MSEK (52,1) och rörelseresultatet minskade till 0,1 MSEK (2,7). Office & Home Interiors ökade omsättningen med 51 procent till 178,5 MSEK (118,4) och rörelseresultatet uppgick till 14,3 MSEK (7,5). Vi hade räknat med ett oförändrat rörelseresultat i Public Interiors men en högre andel större projekt påverkade bruttomarginalen negativt och därutöver hade affärsområdet även en ogynnsam landsmix. Under Q1 2016 hade de en stark eftermarknadsförsäljning mot främst Storbritannien och Tyskland medan de under Q1 2017

...

  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Lammhults Design Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -