Bredband2
Bredband2 - Analytikerkommentar på Q1-rapporten (ABG Sundal Collier)

2017-04-27 17:27

Bredband2 släppte idag sin delårsrapport för Q1 2017. Nedan finner ni en kort kommentar på rapporten, men längre fram följer vi sedvanligt upp med en uppdaterad analys. Bolagets VD Daniel Krook håller en bolagspresentation imorgon vid lunchtid hos Remium och vi avser även att publicera en videointervju med honom lite längre fram.

Starkt privatkundsintag, svag företagstillväxt
Omsättningen uppgick till 126 MSEK (95,7), något under vår prognos om 130 MSEK. Privatkundsintäkterna var cirka 3% bättre än vad vi räknat med och särskilt kundintaget om 11 550 (7 600) överraskade positivt. Vår prognos var 8 500. Därtill var ARPU:n ett par kronor högre än väntat. Mycket talar för att Bredband2 fortsatt tar marknadsandelar från de större aktörerna. Företagssidan utvecklades däremot svagare än väntat och växte med 13%. Vårt estimat var 22% (i och med Q1 ingår telefon i företagstjänster varpå utfallstabellen blir något missvisande). Till synes har de investeringar som gjort i affären, både personal och vidare utveckling av BOSS, hittills inte givit något större bidrag till tillväxten. Ledningen är dock fortsatt optimistisk kring segmentet framgent och vi bedömer att företagssidan visar på bättre försäljningsökningar under resterande delen av 2017.

Resultat strax under förväntan

EBIT blev 10,1 MSEK (5,2), strax under vårt estimat om 11,4 MSEK. Bruttomarginalen var något svagare än väntat och uppgick till 38,2% (41,4). Vi bedömer att avvikelsen i hög grad härrör från en högre andel privatintäkter än väntat, där marginalen är lägre. OPEX var dock något lägre än beräknat och kompenserade därav delvis bortfallet i bruttoresultatet. Vi kommer sannolikt inte att genomföra några större estimatjusteringar avseende varken försäljning eller EBIT.

(Klicka på bilden för att förstora den)

 

Analytiker
Fredrik Nilsson
fredrik.nilsson@remium.com


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Bredband2 i Skandinavien - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -