Clavister Holding
Clavister - Analytikerkommentar om stororder från Japan (Introduce)

2016-12-06 09:40

Clavister meddelade imorse att bolaget har fått en stororder från den japanska Wifi-tjänsteleverantören NTT Broadband Platform,, läs pressmeddelandet här. Nedan följer en kort analyskommentar på nyheten.

Under morgonen meddelade Clavister att bolaget tillsammans med systemintegratören MIRAIT valts ut för att säkra och optimera NTTBPs nationella Wifi-nät. Implementeringen, där Clavister kommer levererar Wifi Access Gateways, väntas ske successivt med ambitionen att lösningen ska vara på plats till sommar-OS i Japan 2020.

Nätet innehåller över 220 000 accesspunkter och Clavister bedömer att det uppskattningsvis krävs en Wifi Access Gateway per 10-50 accesspunkter. Sammantaget ger det en potential på 4 400-22 000 Wifi Access Gateways. Givet informationen från tidigare pressmeddelanden, där ett uppskattat pris om 18 000-350 000 SEK per Wifi Access gateways angavs, kan ordern väntas ge betydande intäkter till 2020. Då NTTBP väntas placera tjänsten långt ut i nätet nära användaren, vilket innebär fler och mindre gateways, är det troligt att priset per Wifi Access gateway hamnar i den lägre delen av intervallet. Därtill innebär i regel denna typ av stororder rabatter.

Bolaget anger inget ordervärde men med ett antagande om 30 accesspunkter per gateway till ett pris av 15 000 SEK, vilket får ses som defensivt givet intervallet ovan, där 75% av det totala antalet accesspunkter säkras uppgår det totala ordervärdet till drygt 80 MSEK fram till 2020. Denna typ av affär innehållande flertalet mindre enheter till en stor kund innebär i regel något lägre bruttomarginaler än koncerngenomsnittet, uppskattningsvis drygt 60%.

Vid sidan av det förväntade intäktsbidraget indikerar ordern än en gång att Clavisters produkter står sig bra i konkurrensen mot de större, företrädesvis amerikanska, aktörerna.


Analytiker
Fredrik Nilsson
fredrik.nilsson@remium.com
 


  • Läs mer på Introduce

  • Läsaren av innehållet kan anta att Remium har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

info@introduce.se (Introduce.se)
Remium Nordic AB - Introduce.se

Clavister Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -