På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Varför göra något gratis när ingen har bett om det?

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Redan störst kundtillväxt i hela branschen Star 21-03-11 15:08
tänk lite Wachtmeisters 21-03-11 09:16
Dessutom Hejokej 21-03-10 18:37
Star Hejokej 21-03-10 18:31
Varför göra något gratis när ingen har bett om det? Star 21-03-10 09:52
1/1
Avanza / Varför göra något gratis när ingen har bett om det? / Redan störst kundtillväxt i hela branschen
2021-03-11 15:08
Då kan jag påminna om att Avanza redan innan detta hade branschens i särklass högsta kundtillväxt.

Nej, orsaken är inte huvudsakligen ett smart drag för att dra in en massa nya småkunder som man dessutom inte skall få några intäkter från. Den verkliga orsaken är nog PR. Att man vill döda frågan om förbud mot fondprovisioner, vilken rests av FI för länge sedan och nu senast borstats av av de fenomenala redaktionerna på SVT.

Det folk måste förstå är att inget är gratis. Om det är gratis så betyder det att kostnaden tas ut någon annanstans istället. Varför skall kunden med 60000 kr i fonder sponsra den som har 40000 kr?
2021-03-11 09:16
att du inte förstår det är ett sätt att driva in fler kunder , och dessutom väldigt smart, är förbryllande
2021-03-10 18:37
har de inte tagit bort avgifterna. Du får tillbaka dem när året är slut. Så året ditt sparande överskrider 50 000 betalar du full avgift.
2021-03-10 18:31
De gör väl produkter gratis för att locka nya kunder och så fort värdet på kontot överstiger 50 000kr tar de fulla avgifter. Kan tänka mig att de på Avanza som jobbar med detta har idisslat denna idé ett tag nu och har information om hur den här sortens erbjudande leder till vinst. Funkar det inte tar de väl bort det.

Finns nog många som vill starta upp sparande och ser att Avanza inte tar avgifter, sen om några år har de sparande på 100 000 och betalar avgifter. Jag upplever ändå att det är ganska många som inte är jätteintresserade av var/ i vad de investerar i och inte orkar byta bank.
Avanza / Varför göra något gratis när ingen har bett om det? / Varför göra något gratis när ingen har bett om det?
2021-03-10 09:52
Ett märkligt beslut av Avanza idag. Bolaget (vi aktieägare), har investerat under tjugo års tid för att bygga upp en plattform som inte bara ger tillgång till Sveriges bredaste utbud av sparprodukter, utan som även presenterar det på ett tydligt och pedagogiskt sätt, många gånger snubblande nära folkbildning. Bolaget kämpar för att sprida sparandet till allt bredare grupper, för att minska avbränningarna på sparandet och för att bryta det mångåriga och fastfrusna svenska storbanksoligopolet.

Vi behöver våga ta betalt för dessa tjänster, för annars kan vi inte fortsätta bygga vidare på dem. Vad är meningen med att fortsätta inbilla den unga generationen att allt här i livet skall vara gratis? Är det inte precis de affärsidéerna som lett oss in på återvändsgränden med sociala medier som tar betalt genom att samla in vår data och som växer genom att sedan manipulera oss med hjälp av densamma?

Genom att sluta ta betalt för sina tjänster uppnår Avanza inget annat än att kunden så småningom inte längre kommer att tillmäta tjänsterna något värde. Vad värre är, då kommer kunderna även sluta ställa de krav på ständig utveckling som drivit Avanza under de senaste 20 åren.

Fortsätt att ta betalt för det ni gör och fortsätt att vara transparenta. Då bibehålls den dynamik i relationen med kunderna som är helt unik för Avanza i jämförelse med andra banker.

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -