På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Dum fråga kanske.

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
Avsaknad av insyn CrazyTrader 21-03-24 21:26
Dum fråga kanske. Mauro 21-03-24 20:45
1/1
2021-03-24 21:26
I Oasmias fall har det varit tydligt att det saknats insyn i hur bolaget skötts, om det som nu framkommit att det sedan 2014 (säkerligen även tidigare)- funnits oegentligheter som medvetet dolts för stämmor, övriga styrelsemedlemmar med mera så beror det som utredningen visar på ett tillvägagångssätt som varit planerat, organiserat och utfört av ett fåtal insatta.

J.A, Cederstrand, Nerep är solklart medvetna på ett eller annat sätt om dessa förehavanden och har ansvar för detta, tror ingen egentligen skulle bli ledsen för att de fick ta sina straff. Att detta överhuvudtaget uppdagades kan vi tacka P.A, Jörgen och Sven för och några till som förstod och hade orken att kunna skaffa fram bevis mot dessa "herrar".

De "tre" har varit totalt hämningslösa, respektlösa och skrattat både gamla som nya aktieägare i ansiktet år ut och år in och trodde nog innerst inne att inget av det som de varit inblandade i någonsin skulle komma fram i ljuset.

Det nu kommunicerade utfallet visar tydligt att bevisen som lagts fram räcker för att få ljuset att falla på de skyldiga och detta är nog bara början på ett långt "pärlband" av avslöjanden som komma skall. Utfallen kommer att gagna Oasmia i fortsättningen, någonstans måste början ta fart.

Genom säkringen av patenten, vem som ska stå för kostnaderna för detta visar nu rättssystemet att det fungerar (tack och lov) och att sådana som J.A med flera inte längre kan göra vad som helst efter eget tycke. Det bästa vore väl ändå kan tyckas att ett sorts gatlopp ordnades, så gamla såväl som nya aktieägare kunde få kasta lite ruttna tomater på dessa herrar, kanske kunde detta få "inviga" Oasmia 2.0 födelse och sätta en slutstämpel i det gamla Oasmias heriarki. En sådan tillställning skulle nog även få folkets förtroende åter för Oasmias unikhet, Oasmia är ju egentligen inget blufföretag utan har använts som ett verktyg för att tvätta kapital, förflytta kapital och dölja kapital för myndigheter, aktieägare och andra oinvigda.

Vi får hoppas att detta nu får ett bra avslut och att J.A är brännmärkt för resten av livet!

Allt gott/
C
2021-03-24 20:45
Hur kan det vara så lätt i Sverige att vara kriminell. ?

Ett exempel

En person som gjort misstänkt ekobrott kan med god tid under långdragna förhandlingar o prövningar. Helt lugnt o fint skriva över tillgångar o skicka likvider höger till vänster o hokus pokus finns ingenting att ta ellr se för rättvisan.
Borde inte den som är misstänkt med bolag mm bli spärrad och få sina tillgångar med bolag låsta tills motsatsen bevisats. Så vid en eventuell förlust kan man plocka av han/hon summorna direkt.

Känner till flera fall med bl.a. momsbedrägerier med summor på många miljoner. Där dom dumma nog gjort det i sina egna namn och åkt fast. Under tiden kunde dom lungt o fint som jag beskrev ovan. Skicka pengar höger till vänster o skriva över tillgångar på familjemedlemmar o släktingar. Dom feta skadestånden kvarstår med räntor osv. Men det rör inte dessa herrar ryggen. Lever elit ändå fast på pappret fattig.
Husen,bilar,båtar allt finns kvar ändå.

Märkligt system
Som laglydig dödlig liten människa är man alltid förlorare😢.
Men ikväll känner jag mig som en vinnare🕺🏻

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -