På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kan inte låta bli att återkomma

Senaste inlägg
Rubrik Av Publicerat
substansvärde och börsvärde Mirjam 21-09-10 16:04
Kan inte låta bli att återkomma R Lagus 21-09-10 10:12
1/1
Nischer Properties / Kan inte låta bli att återkomma / substansvärde och börsvärde
2021-09-10 16:04
Det är rimligt att ha viss rabatt gentemot fastighetsutvecklare och förvaltare som har längre historik. Substans i form av färdiga fastigheter är ju en säkrare tillgång än byggrätter och påbörjade byggnationer som i Nischers fall. Men givet att värderingen av byggrätter är ett fragment av den färdiga fastigheten och att det finns bostadsrätter som är upptagna till noll samt att bolaget är unikt lågt skuldsatt borde ge minskad rabatt. Hur man än ser på det är 50% av substansvärde omotiverat lågt, men i gengäld är ju potentialen enorm så snart fler förstår att man bygger både lönsamt och riskminimerat. Det kommer en dag inte alltför långt borta då man förbannar sig för att man inte köpte mer när den stod i sju kronor.
Värdepapper Senast bet. % idag Senast bet. vid publicering % sedan dess
Nischer Properties 6,74 0% 7,1 -5,07%
Nischer Properties / Kan inte låta bli att återkomma / Kan inte låta bli att återkomma
2021-09-10 10:12
till hur kan aktien fortsatt säljas till snart 50% under substansvärdet? Det finns ju inte ett enda annat fastighetsbolag som handlar på sådana nivåer. Hufvudstaden ligger väl på -22% av förekommen anledning...(Pandox -16%)! Däremot finns det gott om exempel på där värderingen är mera än 100%.
Såå...antingen är detta ett riktigt bra köpläge eftersom marknaden inte hittat hit alternativ inte förstår bolaget eller så är jag för dum i skallen för att fatta själv? Är det t.ex. något misstroende mot huvudägarna?
Btw...det spekulerades om vem SHB säljaren var för några veckor sedan. Trodde 55k aktier kvar och efter det har SHB sålt 50k aktier..

Har du synpunkter eller åsikter om forumet? Vänligen kontakta oss på forum@placera.nu.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -